Računalništvo, telefonija
23.04.2020 10:45
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi panevropski hackathon #EUvsVirus

Vabljeni, da se pridružite prvemu panevropskemu hackathonu #EUvsVirus, kjer je Tehnološki park Ljubljana z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvom za javno upravo in s partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema, izvedbeni partner za Slovenijo. Potekal bo med 24. in 26. aprilom 2020. Prijave so še odprte!
Prvi panevropski hackathon #EUvsVirus
Prvi panevropski hackathon #EUvsVirus

Hackathon naslavlja teme razvoja inovativnih rešitev za različne globalne izzive, izhajajoče iz pandemije COVID-19 in že več kot teden dni povezuje evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje iz celotne Evrope. Trenutno število prijav na evropski ravni je namreč 6500, od tega slovenskih več kot 60. To pomeni, da smo v Sloveniji že na skoraj 25 % doseženega plana. Najbolj ponosni smo na dejstvo, da je Slovenija po številu udeležencev na prebivalca trenutno na 5. mestu med vsemi državami. (Statistike so na voljo: https://euvsvirus.org/statistics/).

Na hackathonu se bomo ukvarjali z izzivi s področij zdravja, neprekinjenega poslovanja, družbene in politične kohezivnosti, dela in učenja na daljavo, digitalnih financ in drugo.

Kdo in kako lahko sodeluje

Hackathona se lahko udeležite posamezniki in/ali skupine, ki se odločite nasloviti enega od šestih naštetih skupnih izzivov, ki so bili identificirani na ravni EU.

K sodelovanju pri hackathonu vabimo tudi zainteresirane visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP-je, ki bi želeli kot partnerji na različne načine sodelovati in podpreti izvedbo hackathona. Sodelujete lahko z zagotavljanjem mentorjev, sponzoriranjem zmagovalnih ekip, zagotavljanjem orodij in nagrad, sodelovanjem v evalvacijskih skupinah, diseminacijo informacij in drugo.

Prijave zbiramo na enotni spletni točki EU.

Več informacij si oglejte na slovenski strani hackathona: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/eu-vs-virus-hekaton/ ali na posebni spletni strani EUvsVirus in preko Facebooka.

Vabljeni, da informacijo o hackahtonu delite po vaših kanalih!

Kontaktna oseba za program:
Aleš Pevc
ales.pevc@tp-lj.si

Kontaktna oseba za medijska vprašanja:
Mateja Prinčič
E: mateja.princic@tp-lj.si
T: 041 373 797

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku