Namizni računalniki
28.06.2009 16:26
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi osebni računalnik ViewSonic

Osebni računalnik ujet v izjemno kompaktnem ohišju.
Osebni računalnik ujet v izjemno kompaktnem ohišju.

Podjetje ViewSonic, ki ga številni računalničarji širom sveta poznajo kot proizvajalca kakovostnih zaslonov, se je odločilo preizkusiti tudi v vlogi ponudnika osebnih računalnikov. Njihov prvi izdelek je cenovno ugoden računalniški sistem “vse-v-enem”, ki je opremljen s 47-centimetrskim širokokotnim zaslonom ločljivosti 1.366 x 768 točk in odzivnim časom pet milisekund.

Slabih šesto ameriških dolarjev vreden novinec je na voljo v črni barvi ter je kot nalašč za enostavnejša pisarniška opravila in predvajanje večpredstavnostnih vsebin. Podatke namreč preračunava varčen Intelov procesor Atom N270 s taktom 1,6 GHz in enim megabajtom drugonivojskega predpomnilnika L2. Pri tem mu je v pomoč še gigabajtni sistemski pomnilnik. Za izris kakovostnih slik skrbi grafična kartica, vgrajena v sistemskem naboru Intel 945GSE.

Na trdem disku s 160 gigabajti prostora je nameščen še vedno zelo priljubljeni operacijski sistem Windows XP Home. Poleg štirih vrat USB, šestkanalne zvočne rešitve, mrežne kartice in spletne kamere novi cenovno ugodni računalniški sistem ponuja še modul za brezžično povezovanje v omrežju Wi-Fi. Računalniški sistem “vse-v-enem” ViewSonic VPC100 naj bi na evropska tla prispel proti koncu poletja.


Prijavi napako v članku