Telefoni
19.01.2014 11:58

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilnik Nokia z Androidom že konec marca?

Podjetje Nokia naj bi svoj prvi pametni mobilni telefon s prirejenim mobilnim operacijskim sistemom Android razkrilo 25. marca v okviru posebne konference. Iz doslej razkritih zaslonskih posnetkov in stroje opreme lahko sklepamo, da bo novost cenovno ugodna in bo kot nalašč za mlade uporabnike.
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi bil naprodaj že v prvi polovici letošnjega leta.
Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia s predelanim Androidom naj bi bil naprodaj že v prvi polovici letošnjega leta.

Spletne govorice o prvem pametnem mobilnem telefonu Nokia z mobilnim operacijskim sistemom Android se množijo kot gobe po dežju. Pri podjetju PhoneArena zatrjujejo, da bo novost javnosti po vsej verjetnosti razkrita 25. marca v okviru posebne konference, kar naj bi »potrjevali« številni zaslonski posnetki. To posledično pomeni, da bo prvi mobilnik Nokia s prednameščenim Androidom mogoče kupiti še pred poletjem.

Iz doslej objavljenih zaslonskih posnetkov pametnega mobilnega telefona Nokia Normandy je razvidno, da bo zagotovljena podpora za dve telefonski kartici SIM, grafični vmesnik pa bo pričakovano spominjal na sistem Windows Phone. Iz doslej razkrite stroje opreme lahko sklepamo, da bo novost cenovno nadvse ugodna. Ta bo namreč opremljena s procesorjem Qualcomm Snapdragon, digitalnim fotoaparatom ločljivosti pet milijonov točk in zaslonom ločljivosti 854 x 540 slikovnih točk.

Cenovno ugodni pametni mobilni telefon Nokia Normandy bo omogočal poganjanje mobilnih aplikacij Android, pri čemer bo dostop do aplikacij preko portala Google Play onemogočen. Ker bo novost naprodaj v črni, beli, rdeči, rumeni, modri in temno zeleni barvi, bo kot nalašč predvsem za mlade uporabnike storitev mobilne telefonije.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več