Telefoni
25.09.2013 07:40
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi mobilnik Android s predelanim operacijskim sistemom CyanogenMod!

Podjetje Oppo je prijetno presenetilo z novim pametnim mobilnim telefonom Android, na katerem sta nameščena kar dva mobilna operacijska sistema Android. Eden od njiju je delo svetovno priznane razvijalske skupine CyanogenMod in prinaša izjemne izboljšave predvsem na področju zmogljivosti.
Pametni mobilni telefon Oppo N1 bo kot prvi opremljen s kar dvema različnima mobilnima operacijskima sistemoma Android!
Pametni mobilni telefon Oppo N1 bo kot prvi opremljen s kar dvema različnima mobilnima operacijskima sistemoma Android!

Podjetje Oppo je prijetno presenetilo z novim pametnim mobilnim telefonom Android, ki se po zmogljivosti lahko postavi ob bok vrhunskim pametnim mobilnim telefonom vodilnih proizvajalcev. Še več, njegov mobilnik s prodajno oznako N1 je kot prvi opremljen s kar dvema mobilnima operacijskima sistemoma Android 4.2 Jelly Bean, pri čemer je eden delo svetovno priznane razvijalske skupine CyanogenMod. Slednji je celo nastavljen kot privzeti sistem in v primerjavi z „običajnim“ Androidom prinaša izjemne izboljšave predvsem na področju zmogljivosti.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Oppo N1 prav tako ni od muh, saj obsega 5,9-palčni (15-centimetrski) zaslon IPS ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, 4-jedrni procesor Snapdragon 600 frekvence 1,7 gigaherca in vgrajeni sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo 16 oziroma 32 gigabajtov prostora, večurno brezskrbno delovanje pa zagotavlja baterija kapacitete 3.610 miliamper ur. Za zajem kakovostnih fotografij pa so inženirji podjetja Oppo poskrbeli z digitalnim fotoaparatom ločljivosti 13 milijonov točk, ki ga je mogoče premikati po vodoravni osi za kot 206 stopinj in ima dve bliskavici LED.

Podjetje Oppo bo prvi pametni mobilni telefon, opremljen z dvema različnima mobilnima operacijskima sistemoma Android, najprej ponudilo v prodajo na kitajskem trgu. Za nakup novosti bo v prosti prodaji potrebno odšteti preračunanih 420 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Oppo telefoni

Prijavi napako v članku