Računalništvo, telefonija
29.12.2016 07:59

Deli z drugimi:

Share

Prvi Chromebook za profesionalne uporabnike!

Novi prenosni računalnik 2-v-1 podjetja Asus bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike.
Novi prenosni računalnik 2-v-1 podjetja Asus bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše uporabnike.

Da so prenosni računalniki Chromebook z Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS med uporabniki zelo priljubljeni, ni potrebno pretirano poudarjati. Pri podjetju Asus pa bodo z novim prenosnikom 2-v-1 poskrbeli, da bodo ti računalniki primerni tudi za zahtevnejše uporabnike. Novost bo namreč opremljena z zmogljivo strojno opremo, hkrati pa bo znatno cenejša od konkurenčnih rešitev. Poleg tega bo opremljen z na dotik občutljivim zaslonom, ki ga bo mogoče obrniti za kot do 360 stopinj.

Novi prenosni računalnik 2-v-1 podjetja Asus s prodajno oznako Chromebook C302CA bo v ZDA naprodaj kmalu, zanj pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli preračunanih 480 evrov. Za to ceno bodo kupci dobili računalniški sistem, ki bo opremljen 31,7-centimetrskim (12,5-palčnim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, Intelovim procesorjem Core m3, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora. Novost naj bi ponujala še kovinsko ohišje, dva podatkovna priključka USB-C ter bralnik pomnilniških kartic microSD. Novi prenosni računalnik 2-v-1 podjetja Asus naj bi bil kot nalašč tudi za prenašanje, saj naj bi tehtal le 1,2 kilograma in v debelino meril zgolj 1,27 centimetra.

Prenosni računalnik Asus Chromebook C302CA bo imel na voljo še visokoločljivo spletno kamero ter podporo za nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi 802.11ac in Bluetooth. Novost naj bi na evropski trgi prispela še pred naslednjo pomladjo, zanjo pa bo potrebno odšteti okoli 400 evrov.


Prijavi napako v članku