Telefoni
08.10.2010 15:57

Deli z drugimi:

Share

Prvi 3D zaslon s 3D dotikom

Prvi 3D zaslon s 3D dotikom preprosto navdušuje!
Prvi 3D zaslon s 3D dotikom preprosto navdušuje!

Podjetje Samsung je v mesecu maju javnosti predstavilo prvi pametni mobilni telefon, opremljen s 3D zaslonom. Tu je šlo za namenski prikazovalnik slik, pri katerem očala niso bila potrebna. Ker je bil 3D zaslon deležen veliko pozitivnih kritik tako iz javne kot strokovne sfere, se je Samsungovo partnersko podjetje NTT DoCoMo odločilo za pripravo njegovega dostojnega naslednika.

Tu gre za izjemno zanimiv prototip zaslona za pametne mobilne telefone, ki poleg možnosti izrisa slik v treh dimenzijah, omogoča še prostorsko upravljanje s prikazanimi slikami. To dejansko zagotavljata dve kameri, ki lahko v prostoru »zaznavata« položaj posebnega pisala. V njem je vgrajen celo miniaturni vibracijski sistem, ki se v magnetnem polju zatrese vsakič, ko izvedemo “navidezni dotik”.

Japonski telekomunikacijski gigant NTT DoCoMo je prototip prvega 3D zaslona s 3D dotikom že predstavil na sejmu CEATEC. Obiskovalci sejma so bili najbolj navdušeni nad 3D sliko kameleona. Ta je namreč iztegnil jezik vsakič, ko se mu je približalo namensko pisalo. Ob »dotiku« jezika se je pisalo celo zatreslo. Ker je nova tehnologija še v povojih, jo bomo na trgu po vsej verjetnosti ugledali šele konec naslednjega leta.


Prijavi napako v članku