Računalništvo, telefonija
26.08.2013 10:35
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi 3D skener za domačo rabo

Podjetje Makerbot bo v drugi polovici oktobra ponudilo v prodajo miniaturni tridimenzionalni optični skener Digitizer, ki bo kot nalašč za domačo rabo, saj bo 3D predmet skeniral na način, da ga bomo lahko natisnili s 3D tiskalnikom. Podjetje Makerbot bo zanj zahtevalo preračunanih 1.050 evrov.
Prvi 3D skener za domačo rabo
Prvi 3D skener za domačo rabo

Tridimenzionalni tiskalniki so med domačimi uporabniki vse bolj priljubljeni, saj omogočajo izdelavo fizičnega modela izdelka zgolj na osnovi računalniške risbe, pripravljene s poljubno 3D CAD programsko opremo. Ker pa je za uporabo slednje potrebno imeti veliko znanja in predvsem potrpljenja, bo podjetje Makerbot kmalu pričelo s prodajo miniaturnega 3D optičnega skenerja za domačo rabo. Tu gre za optični skener Digitizer, ki manjši predmet skenira na način, da ga lahko natisnemo s 3D tiskalnikom ali neposredno shranimo na spletnem portalu Thingverse.

Tridimenzionalni optični skener Makerbot Digitizer deluje na način, da na »vstavljeni« predmet usmeri več laserskih žarkov in meri njihove odboje. Čeprav je končen izdelek izjemno kakovosten, je postopek vse prej kot hiter, saj je za skeniranje relativno majhnega objekta potrebnih kar 12 minut. Maloprodajna cena 3D optičnega skenerja Digitizer je ugodna, saj podjetje Makerbot zanj zahteva preračunanih 1.050 evrov. Uradnih cen za Evropo ali Slovenijo še ni. Novost bo naprodaj v drugi polovici oktobra.

Pooblaščeni zastopnik za 3D tiskalnike MakerBot je 3WAY, d. o. o.


Prijavi napako v članku