Računalništvo, telefonija
23.09.2016 09:24

Deli z drugimi:

Share

Prve športne copate, ki se zavežejo kar same, na voljo novembra!

Športne copate Nike+ (Plus) s tehnologijo Nike HyperAdapt 1.0 bodo naprodaj že letos.
Športne copate Nike+ (Plus) s tehnologijo Nike HyperAdapt 1.0 bodo naprodaj že letos.

Ljubitelji filmske uspešnice Vrnitev v prihodnost II se zagotovo spomnite futurističnih športnih copat, ki se zavežejo kar same in so vas zagotovo takoj prevzele. Zaradi tega so se pri velikanu športnih copat Nike marca letos odločili pripravili prve športne copate, ki so opremljene z mehanizmom za samodejno vezanje. Mehanizem športnih copat se sproži takoj, ko jih uporabnik obuje, za to pa skrbi napredna tehnologija Nike HyperAdapt 1.0 v navezi z namenskimi tipali. Športni copati nato sami poskrbijo za to, da vezalke prilagodijo uporabnikovi nogi.

Ker tehnologija Nike HyperAdapt 1.0 ni vsemogočna, ima uporabnik na voljo še dva gumba, s katerima lahko vezalke še dodatno zatisne ali pa popusti ter si jih tako povsem prilagodi trenutnim potrebam (na primer tek ali v pisarni). Že v bližnji prihodnosti pa bodo pri podjetju Nike ponudili v prodajo še športne copate, ki bodo stopnjo zavezanosti vezalk prilagajale trenutnim potrebam uporabnikov. Pri teku bodo vezalke na primer bolj zategnjene, pri hoji pa manj zategnjene.

Prvi športni copati s futuristično tehnologijo Nike HyperAdapt 1.0 bodo naprodaj že novembra letos. Sprva jih bo mogoče kupiti le v izbranih ameriških trgovinah, nekoliko kasneje pa naj bi bile na voljo še drugje po svetu. Maloprodajna cena novosti pa žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku