Telefoni
27.09.2011 08:10

Deli z drugimi:

Share

Prve špekulacije o supertablici Motorola Xoom 2

Motorolina tablice Xoom 2 vsaj na papirju obeta veliko!
Motorolina tablice Xoom 2 vsaj na papirju obeta veliko!

Tablični računalnik Apple iPad 2 ima še vedno zelo malo konkurentov, ki se lahko kosajo z njim. To se utegne spremeniti s prihodom nove Motoroline tablice Xoom 2. Glede na prve spletne spekulacije gre namreč za supertablico, ki se lahko pobaha tako z zmogljivostjo kot izjemno kompaktno obliko.

Tablica Motorola Xoom 2 naj bi bila tako kot njena predhodnica opremljena s priključkom HDMI, režama za microUSB in SIM ter visokoločljivim digitalnim fotoaparatom. Za preračunavanje podatkov na bi bil na voljo zmogljivi in energijsko varčni dvojedrni procesor ARM takta 1,2 gigaherca. Preostala strojna oprema naj bi obsegala še gigabajt sistemskega pomnilnika. Tablični računalnik Motorola Xoom 2 naj bi bil za nameček kot prvi opremljen s tehnologijo Adobe Flash Player 11. Avtonomija novinca naj bi znašala zavidljivih 11 ur.

Zmogljivejša inačica tabličnega računalnika Motorola Xoom 2 naj bi bila opremljena z 10,1-palčnim oziroma 25,7-centimetrskim zaslonom. Kompaktnejša različica pa naj bi bila opremljena z zaslonom z 8,2-palčno oziroma 20,8-centimetrsko diagonalo. Ta naj bi tehtal le slabih 430 gramov. Na novincu bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 3.2. Oba modela tablice Motorola Xoom 2 naj bi debelino merila komajda 9,3-milimetra oziroma slabih 0,5-milimetrov več kot iPad 2. Ti naj bi na prodajne police trgovin prispeli še pred koncem leta.

Vas zanima več iz te teme?
Motorola telefoni

Prijavi napako v članku