Telefoni
24.06.2009 14:36
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prve licenčne pogodbe za tehnologijo LTE

Uvedba novega širokopasovnega modula
Uvedba novega širokopasovnega modula

Ericsson

, vodilno podjetje na področju tehnologije LTE, potrjuje podpis licenčnih pogodb za ključne patente tehnologije LTE. Ericsson je močan zagovornik razumnih združenih plačil za intelektualno lastnino in se ponaša z največjim naborom patentov za tehnologijo LTE. Zdaj pa je prevzel tudi vodilno vlogo pri vzpostavljanju praks v panogi telekomunikacij, ki bodo spodbujale zdravo rast trga. To pomeni korak naprej pri izvajanju Ericssonovega globalnega licenčnega programa za tehnologijo GSM/WCDMA, ki trenutno vključuje več kot 80 pogodb in ustvarja pomembne prihodke.

Ericssonove bogate izkušnje na področju tehnologij GSM in WCDMA so podjetju omogočile, da je vse od raziskav, ki jih je opravilo v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja, na vodilnem položaju pri razvoju mobilne tehnologije naslednje generacije 4G/LTE. Že sedaj, ko se je ta tehnologija šele začela razvijati, je Ericsson lastnik velikega števila standardnih ključnih patentov, ki so bistvenega pomena za razvoj izdelkov 4G/LTE.

Pri praksah na področju telekomunikacij Ericsson na prvo mesto postavlja licenciranje v skladu s pravično, razumno in nediskriminatorno politiko FRAND (Fair, Reasonable and Non-Discriminatory) in svojo tehnologijo ponuja tudi drugim. Tako bodo tudi licenčne pogodbe sestavljene glede na sorazmerni delež standardnih pravic intelektualne lastnine za ustrezno kategorijo izdelkov. Poleg tega podjetje pri uveljavljanju praks na področju telekomunikacij upošteva tudi maksimalno kumulativno stopnjo rasti za tehnologijo LTE, ki ne presega enomestne rasti. To zagotavljajo dvostranska pogajanja v dobri veri.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku