Telefoni
08.07.2013 12:04

Deli z drugimi:

Share

Prve fotografije in video cenejšega mobilnika iPhone?

Zanesenjaki portala Techdy so objavili nove fotografije in videoposnetek cenejše različice Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone, za katere trdijo, da so resnične. Čeprav mnogi poznavalci verjamejo, da gre tu zgolj za »ponaredke«, mnogi ljubitelji izdelkov podjetja iz Cupertina upajo, da temu vendarle ni tako.
Cenejša različica mobilnika iPhone naj bi po obliki močno spominjala na najnovejšo generacijo večpredstavnostnega predvajalnika iPod.
Cenejša različica mobilnika iPhone naj bi po obliki močno spominjala na najnovejšo generacijo večpredstavnostnega predvajalnika iPod.

Prihajajoči cenovno ugodnejši Applov pametni mobilni telefon iPhone je še vedno vroča tema, zato se na svetovnem spletu pojavljajo govorice o njem kot za stavo. Našo pozornost pa so pritegnile nedavno objavljene fotografije in videoposnetek novosti, ki so jih razkrili zanesenjaki spletnega portala Techdy. Iz njih je razvidno, da naj bi bil cenejši iPhone oblikovno tako rekoč enak najnovejši generaciji večpredstavnostnega predvajalnika iPod in naj bi imel za izris slik na voljo zaslon s 4-palčno (10,2-centimetrsko) diagonalo. Ohišje novosti naj bi bilo izdelano iz cenovno ugodne plastike (polikarbonata) in naj bi bilo na voljo v večjem številu barv, vključno z rdečo, rumeno in zeleno.

Strojna oprema cenejšega Applovega pametnega mobilnega telefona naj bi bila precej šibkejša v primerjavi z zdajšnjim mobilnikom iPhone 5. Novinec naj bi namreč razpolagal s procesorjem A5 izdelanim s pomočjo 32-nanometrske tehnologije, digitalnim fotoaparatom in spletno kamero nižje ločljivosti, za shranjevanje podatkov pa bo na voljo le osem gigabajtov prostora. Cenejši pametni mobilni telefon iPhone bo najprej naprodaj na Kitajskem, zanj pa naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti do največ preračunanih 310 evrov. Podjetje Apple naj bi novost uradno predstavilo septembra. V najboljšem primeru pa bi lahko cenejši iPhone ugledali že v drugi polovici avgusta.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku