Računalništvo, telefonija
19.08.2004 14:24

Deli z drugimi:

Share

Prva slovenska CIO konferenca

IT izobraževalno-svetovalno podjetje Housing Co. organizira prvo slovensko konferenco, namenjeno direktorjem oz. vodjem informatike (CIO – Chief Information Officer). Gre za prvi takšen dogodek v Sloveniji, saj gre za pridobivanje informacij in znanj s področja upravljanja IT oddelkov.

15.10.2004 bo v hotelu Domina Grand Media v Ljubljani potekala enodnevna izobraževalna prireditev z naslovom “CIO konferenca”. Celodnevno dogajanje bo podprto s številnimi predavatelji in strokovnjaki. Zjutraj in popoldne bodo skupna predavanja, vmes bosta udeležencem na izbiro dve vzporedni forumski (debatni) obliki predavanj s predavateljem oz. moderatorjem. Program bo oblikovan v sodelovanju s programskim svetom, ki je strokovno telo konference. Sestavljajo ga stokovnjaki s področja IT – direktorji informatike v pomembnih slovenskih podjetjih, kar zaradi njihovih dolgoletnih izkušenj v informatiki zagotovi izbor vsebin na najvišji strokovni ravni.

Direktorjem in vodjem oddelkov IT, ki se kot ostali managerji v vsakdanjem poslovanju srečujejo s problemi upravljanja in vodenja, je ponujena možnost, da preko formalnega srečanja izmenjajo izkušnje s svojimi kolegi ter tako vplivajo na prihodnost in razvoj informacijske tehnologije v Sloveniji. Obstajala je potreba po prireditvi, ki bi ponujala mehkejša znanja – znanja s področja upravljanja in vodenja IT oddelkov, kar so v Housingu ugotovili skozi raziskavo trga. Kar 93% vprašanih IT vodij meni, da v Sloveniji primanjkuje podobnih izobraževalnih dogodkov.


Prijavi napako v članku