Telefoni
05.05.2010 10:12
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva skupna aplikacija Microsofta in Nokie: Microsoft Communicator Mobile

Prvi dosežek zavezništva med Microsoftom in Nokio poenostavlja mobilno sodelovanje
Prva skupna aplikacija Microsofta in Nokie: Microsoft Communicator Mobile
Prva skupna aplikacija Microsofta in Nokie: Microsoft Communicator Mobile

Microsoft in Nokia sta danes predstavila prvo aplikacijo, ki je nastala kot rezultat njunega sodelovanja na področju mobilne storilnosti, Microsoft Communicator Mobile. Novi poenoteni komunikacijski odjemalec se povezuje neposredno s komunikacijskimi sistemi podjetja in tako izboljša mobilno sodelovanje. Uporabniki na Symbianu temelječih pametnih telefonov Nokiine serije E lahko angleško različico aplikacije že prenesejo z Nokiine Ovi Trgovine, kjer se nahaja največ vsebin za naprave Nokia.

»Skozi naše sodelovanje z Nokio želimo izkušnjo učinkovitosti sistema Office ponuditi milijonom ljudi po vsem svetu, ki uporabljajo pametne telefone Nokia,« pravi Kirt Debique, generalni direktor v Microsoftu. »Z današnjo predstavitvijo aplikacije Communicator Mobile za naprave Nokia smo na imeniten način začeli uresničevati našo skupno vizijo.«

Microsoft Communicator Mobile uporabnikom omogoča, da preverijo, če imajo njihovi sodelavci čas, in nato komunicirajo z njimi na najustreznejši način, pa naj bo to hipno sporočanje, elektronska pošta, kratko sporočilo ali telefonski klic. Ime in status vsakega sodelavca sta vdelana neposredno v aplikacijo za stike. Uporabnikom to omogoča, da posodobijo informacije o svoji prisotnosti, začnejo ali se pridružijo sejam hipnega sporočanja ter kličejo neposredno z vizitke.

Microsoft Communicator Mobile je prvi otipljivi rezultat sodelovanja, ki je bilo sklenjeno avgusta lani in je za obe družbi prvo takšnega obsega ter narave. Družbi sodelujeta na področju zasnove in razvoja novih rešitev, krepita pa tudi skupne marketinške aktivnosti v zvezi z že obstoječimi rešitvami, ki si jih delita.

Nova aplikacija, ki bo na začetku na voljo uporabnikom Nokie E72 in Nokie E52, nadgrajuje trud, ki ga Nokia že vlaga v optimiziranje neposrednega dostopa do elektronske pošte ter osebnih informacij prek aplikacije Microsoft Exchange ActiveSync. Družbi načrtujeta, da bo aplikacija Communicator Mobile na izbranih pametnih telefonih Nokia v prihodnje že prednaložena, ob tem pa bo podpirala še uporabo na drugih napravah, tudi na pred kratkim predstavljeni Nokii E5.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku