Računalništvo, telefonija
13.03.2013 06:50
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva ledbeča računalniška miška, ki ji je mar za vaše zdravje

Strokovnjaki oblikovalskega podjetja Kibardindesign iz Prage so pripravili oblikovno izjemno zanimivo miško, ki varuje zapestje pred trajnimi poškodbami. Periferna enota namreč lebdi v zraku in je uporabna tako za vsakdanje delo kot za igranje računalniških iger.
Pri uporabi lebdeče računalniške miške Kibardindesign Bat ne bo bojazni, da bi si trajno poškodovali zapestje.
Pri uporabi lebdeče računalniške miške Kibardindesign Bat ne bo bojazni, da bi si trajno poškodovali zapestje.

Bolečine v zapestju so dandanes precej pogost pojav, še posebej pri ljudeh, ki vsakodnevno uporabljajo računalnik. Uporaba računalniške miške lahko namreč povzroči obremenitev mišic v roki, zaradi česar pride do vnetja kit v rokah, kar pogosto občutimo kot pekočo bolečino, mravljinčenje, odrevenelost rok ali celo kot izgubo moči ter koordinacije finih gibov. Strokovnjakom oblikovalskega podjetja Kibardindesign iz Prage pa je mar za naše zdravje, saj so oblikovali izjemno zanimivo miško, ki varuje zapestje pred trajnimi poškodbami.

Zdravju prijazna računalniška miška Bat je grajena na osnovi močnega magnetnega obroča, zaradi katerega lebdi v zraku, in sicer na višini do 40 milimetrov. Ko uporabnik nanjo položi roko, miška lebdi le še 10 milimetrov nad podstavkom, kar jo seveda naredi uporabno tako za vsakdanje delo kot za igranje računalniških iger. Ker računalniška miška prosto lebdi v zraku, pri njeni uporabi ni nevarnosti, da bi dobili trajne poškodbe zapestja. Novost bo na voljo tako v črni kot v beli barvi.

Praško oblikovalsko podjetje Kibardindesign bo inovativno računalniško miško Bat ponudilo v prodajo še letos, njena cena pa vsaj zaenkrat žal še ni bila razkrita. Koncept zdravju nadvse prijazne računalniške periferne enote pa si lahko že sedaj ogledate na spletni povezavi http://goo.gl/OfeSB.


Prijavi napako v članku