Telefoni
15.07.2017 11:03

Deli z drugimi:

Share

Prva pristna fotografija testnega modela Galaxy S8 Mini?

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 Mini naj bi bil na voljo še pred koncem leta.
Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 Mini naj bi bil na voljo še pred koncem leta.

Na začetku julija so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi pri Samsungu razvijali manjšo različico trenutne generacije Galaxy S8. Pri Samsungu govoric trenutno še ne komentirajo, saj je telefon še v testni fazi in še ni potrjen za proizvodnjo. Kljub temu pa se je na spletu pojavila prva fotografija testnega modela telefona Galaxy S8 Mini, ki naj bi bila vsaj po zagotovilih poznavalcev pristna. Čeprav naj bi se oblika do končnega modela lahko še nekoliko spremenila, so poznavalci prepričani, da bo naprava po vsej verjetnosti skoraj v celoti podobna tisti, ki je bila objavljena.

Manjša različica pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 Mini naj bi se ponašala s štirijedrnim procesorjem Snapdragon (po vsej verjetnosti bo šlo tu za model Snapdragon 821) in s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu naj bi bil na voljo 13,5-centimetrski (5,3-palčni) zaslon, kar je občutno manj od 5,8-palčnih in 6,2-palčnih zaslonov pri modelih Galaxy S8 in S8+. Velikost ohišja novosti pa naj bi bila po ocenah strokovnjakov primerljiva s telefonom iPhone 7.Preostala strojna oprema pa naj bi obsegala še 32 gigabajtov pomnilnika za shranjevanje podatkov. Poganjal naj bi ga Android 7.1.2 Nougat, poleg tega pa naj bi ta imel še možnost skeniranja očesne šarenice.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 Mini naj bi bil opremljen celo s posebno fizično tipko za priklic Samsungove navidezne asistentke Bixby, kar odločilno zmanjšuje velikost uporabnega prostora na zaslonu. Kdaj se bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 Mini pojavil na trgu, trenutno še ni znano. Po ocenah strokovnjaki bi se moralo to zgoditi še pred koncem letošnje jeseni.


Prijavi napako v članku