Računalništvo, telefonija
26.04.2020 11:13
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva poskusna različica Androida 11 kmalu med nami!

Prva poskusna različica mobilnega operacijskega sistema Android 11 bo na voljo že maja!
Prva poskusna različica mobilnega operacijskega sistema Android 11 bo na voljo že maja!

Podjetje Google je marca letos naznanil, da bo kmalu na voljo nova različica priljubljenega mobilnega operacijskega sistema Android. Mobilni operacijski sistem Android 11 je trenutno v zadnji poskusni fazi (Developer Preview 3), ta pa je pričakovano na voljo le za lastnike novejših Googlovih pametnih mobilnih telefonov, in sicer Pixel 2 in 2 XL, Pixel 3 in 3 XL, Pixel 3a in 3a XL ter seveda Pixel 4 in 4 XL. Prvo poskusno različico operacijskega sistema Android 11 pa lahko pričakujemo že v mesecu maju, novost pa bo pričakovano sprva na voljo zgolj za uporabnike novejših pametnih mobilnih telefonov podjetja Google. Končno različico novosti pa naj bi podjejte Google ponudilo v prenos v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Končna različica mobilnega operacijskega sistema Android 11 bo prilagojena najsodobnejšim tehnologijam. Med njimi najdemo izboljšano podporo za mobilno omrežje 5G, prepogljive zaslone in strojno učenje. Gre dejansko za vse lastnosti, ki jih zahtevnejši uporabniki pričakujejo od prihajajočih pametnih mobilnih telefonov v naslednjih dveh letih. Poleg tega najnovejši Android 11 Developer Preview 3 podpira tako zaslone z “luknjo” za spletno kamero kot tiste z zarezami, saj je tovrstnih telefonov na trgu še vedno zelo veliko.

Programerji podjetja Google so pri pripravi mobilnega operacijskega sistema Android 11 poskrbeli še za izboljšanje sistema za posredovanje sporočil, ki je postal večopravilen. Sistem za strojno učenje pa poskrbi, da lahko mobilna naprava izvaja računske operacije brez potrebe, da bi obremenjevala pomnilnik. Novi Android varuje tudi zasebnost uporabnikov, saj omogoča začasno dodelitev pravic mobilnim aplikacijam (na primer dostop do lokacije, mikrofona in kamere), te pa se samodejno ukinejo takoj, ko zapremo aplikacijo.


Prijavi napako v članku