Računalništvo, telefonija
02.09.2013 09:45

Deli z drugimi:

Share

Prva fotografija pametne ročne ure Samsung Galaxy Gear!

Zanesenjaki spletnega portala VentureBeat so nedavno razkrili prvo fotografijo prototipa težko pričakovane pametne ročne ure Galaxy Gear podjetja Samsung. Ti so poleg fotografije poskrbeli še za objavo prvih neuradnih specifikacij novosti, ki nakazujejo, da bo ta kos tudi najzahtevnejšim nalogam.
Pametna ročna ura Samsung Galaxy Gear naj bi bila zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom!
Pametna ročna ura Samsung Galaxy Gear naj bi bila zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom!

Ker naj bi podjetje Samsung svojo prvo pametno ročno uro Galaxy Gear predstavilo že na septembrski konferenci IFA v Berlinu, ne preseneča, da se je v javnosti že pojavila prva fotografija končnega prototipa novosti. Poleg fotografije so se na spletu pojavile tudi prve neuradne specifikacije novosti, za to pa so poskrbeli zanesenjaki spletnega portala VentureBeat. Če se bodo nove govorice izkazale za resnične, ima pametna ročna ura Samsung Galaxy Gear prav vse možnosti za uspeh.

Pametna ročna ura Galaxy Gear podjetja Samsung naj bi za prikazovanje slik uporabljala 3-palčni (7,6-centimetrski) zaslon, za zajem videoposnetkov, fotografij in opravljanje videokonferenc pa naj bi bilo na voljo spletna kamera ločljivosti štirih milijonov točk, mikrofon in zvočnik. Kljub relativno velikemu zaslonu naj bi bila novost peresno lahka in naj bi nas ne ovirala pri vsakodnevnih opravilih. Ta naj bi bila namenjena predvsem zagotavljanju dostopa do spleta, opravljanju telefonskih pogovorov, pošiljanju elektronske pošte in kratkih sporočil SMS ter shranjevanju podatkov.

Samsungova pametna ročna ura Galaxy Gear naj bi temeljila na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 4.3 Jelly Bean ter naj bi razpolagala še s fizičnim gumbom za vklop in izklop, dvema gumboma na dotik in vmesnikom USB. Vgrajena baterija pa naj bi novosti zagotavljala do 10 ur avtonomije. Več podrobnosti o prvi pametni ročni uri južnokorejskega giganta pa bo seveda znanih že v prvi polovici septembra.


Prijavi napako v članku