Telefoni
20.04.2013 15:44

Deli z drugimi:

Share

Prva fotografija iPhona s polikarbonatnim ohišjem?

Zanesenjaki spletne strani Tactus zatrjujejo, da so v roke prejeli pristno polikarbonatno ohišje, s katerim naj bi bil opremljen nizkocenovni mobilnik iPhone. Apple naj bi novinca ponudilo v prodajo najkasneje do oktobra, zanj pa bo potrebno odšteti okoli preračunanih 270 evrov.
Cenejši iPhone naj bi bil opremljen z ohišjem iz plastike, ki naj bi bilo na voljo v petih barvnih odtenkih.
Cenejši iPhone naj bi bil opremljen z ohišjem iz plastike, ki naj bi bilo na voljo v petih barvnih odtenkih.

Govorice o prihodu cenejšega Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone so se na svetovnem spletu prvič pojavile v začetku letošnjega leta. Medtem ko je doslej šlo zgolj za nepotrjene govorice, so se zanesenjaki spletne strani Tactus »dokopali« do polikarbonatnega ohišja, s katerim naj bi bil opremljen prihajajoči nizkocenovni mobilnik iPhone. Ti zatrjujejo, da gre za pristno ohišje, ki so ga pridobili s pomočjo zaposlenega v Applovi partnerski tovarni na Kitajskem.

Ohišje iz polikarbonata meri v debelino do 0,6 milimetrov, cenovno ugodni iPhone pa se bo ponašal z merami 120 x 65 x 9 milimetrov, kar pomeni, da bo novinec tako večji kot debelejši v primerjavi z mobilnikoma iPhone 4 in 4S. Zanesenjaki spletne strani Tactus zatrjujejo, da bo novost za preračunavanje podatkov uporabljala procesor A5, izdelan s pomočjo 32-nanometrske tehnologije, za prikaz slik pa bo na voljo zaslon s 3,5-palčno (8,9-centimetrsko) diagonalo.

Cenovno ugodni Applov pametni mobilni telefon iPhone bo za zajem fotografij in videoposnetkov imel na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk ter bo po vsej verjetnosti na voljo v kar petih barvnih odtenkih, in sicer črni, beli, modri, rdeči in rumeni. Novost bo naprodaj predvidoma oktobra, zanjo pa naj bi bilo v prosti prodaji potrebno odšteti od preračunanih 270 do 290 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku