Monitorji
04.04.2011 11:21
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prozorni zaslon brez osvetlitve kmalu med nami

Pa naj še kdo reče, da nam v prihodnosti ne bo lepo!
Pa naj še kdo reče, da nam v prihodnosti ne bo lepo!

Podjetje Samsung je obiskovalce računalniškega sejma CeBIT 2011 prijetno presenetilo s predstavitvijo nadvse zanimivega zaslona. Tu je šlo za prototip prozornega zaslona LCD, ki za prikazovanje slik ne potrebuje osvetlitve ozadja. Čeprav so bili mnogi prepričani, da inovativni zaslon ne bo zašel na prodajne police, temu ne bo tako. Podjetje Samsung je namreč pred kratkim pričelo z njihovo množično proizvodnjo.

Inovativni izdelek je »grajen« na prozorni podlagi, ki omogoča potovanje svetlobe v vse smeri. Na ta način je prikazana slika seveda dobro vidna iz obeh smeri. Podjetje Samsung je pričelo z množično proizvodnjo prozornih zaslonov LCD z 22-palčno oziroma 55,8-centimetrsko diagonalo. Na dotik občutljiv zaslon slike izrisuje z ločljivostjo do 1.680 x 1050 točk. Kontrastno razmerje znaša 500 proti 1.

Prozorni zasloni LCD podjetja Samsung imajo za povezovanje z računalnikom na voljo priključek HDMI. Za upravljanje z dotikom je na voljo vmesnik USB. Samsungovi prozorni zasloni LCD bodo sprva namenjeni le oglaševalskim agencijam in podjetjem za videokonferenčne rešitve. Navadnim smrtnikom bodo ti na voljo čez nekaj let. O njihovi maloprodajni ceni in dobavljivosti je seveda še prezgodaj govoriti. Upajmo, da bodo ti zasloni vendarle zašli na prodajne police slovenskih trgovin.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku