Življenjski slog
25.02.2021 19:41

Deli z drugimi:

Share

Protivlomni sistem ni dovolj, potrebujete ustrezno podporo

.. Kako pomembno je tehnično varovanje objekta, se mnogi ne zavedajo, dokler jih ne obiščejo nepridipravi in takrat je morda že prepozno. Zato je vsekakor bolje, da ravnate preventivno ..
Protivlomni sistem ni dovolj, potrebujete ustrezno podporo
Protivlomni sistem ni dovolj, potrebujete ustrezno podporo

Tatovi vas lahko obiščejo medtem ko vas ni doma ali ponoči, ko mirno spite. Vedno se potrudijo, da so korak pred vami. Pogosto natančno vedo, kdaj vas ni in izkoristijo priložnost. Če ravno počitnikujete, lahko mine več dni, preden ugotovite, da so vas obiskali. Tudi če ste zgolj v službi, imajo več ur časa, da se okoristijo. S protivlomnim sistemom te možnosti ne bodo imeli.

Protivlomni sistem objekt varuje. Še pomembneje pa je to, da preprečuje in zaznava poskus vloma. Če želite nadzorovati prihode in odhode iz objekta, si lahko vključite prejem brezplačnih SMS sporočil o vklopih in izklopih sistema varovanja. Tako boste lahko natančno vedeli, kdo in kdaj je vstopil v objekt. Sam sistem pa ni dovolj, saj senzorji brez ustrezne podpore tatu ne bodo odgnali. Zato mora biti sistem povezan na varnostno nadzorni center. Tako se ob sproženem alarmu na kraj nemudoma napoti intervencijska ekipa, ki prepreči nadaljnjo škodo.

Pri podjetju Fit varovanje, ki nudi vse opisano in še veliko več, zagotovijo tudi varovanje po prihodu na »kraj zločina«, objekt fizično zavarujejo do prihoda naročnika in tako preprečijo nastanek morebitne nadaljnje škode. Obveščajo policijo in v primeru požara ali izliva vode tudi gasilce.

Kaj potrebujemo za učinkovit protivlomni sistem?

Za učinkovit protivlomni sistem zagotovo potrebujemo notranje infrardeče senzorje gibanja, ki zaznajo toploto in sprožijo alarm. Ker lahko pokrivajo široko površino, so primerni tako za stanovanja kot tudi za poslovne prostore. Še boljša možnost so notranji senzorji gibanja dvojne tehnologije, ki kombinirajo infrardečo in mikrovalovno tehnologijo.So bolj zanesljivi, saj se tehniki dopolnjujeta in zmanjšujeta možnosti lažnega alarma. Medtem ko infrardeči senzor zazna temperaturo v prostoru, mikrovalovni zazna vse premike. Izogniti se mu je praktično nemogoče.

Senzorje vklopimo, ko nas ni v prostoru, torej ob odsotnosti. Kaj pa če želimo varovanje, ko smo v prostoru? Ko smo na primer doma, recimo ponoči, ko spimo? Tudi za to poskrbijo pri Fit varovanju.

Šibka točka so okna in vrata

Ko smo doma in želimo imeti prostore pod alarmom, bi nas senzorji zaznali, zato ne moremo imeti vklopljenih. Potrebujemo torej rešitev, pri kateri je prostor pod alarmom, hkrati pa se lahko premikamo. Magnetni kontakt bo kar prava izbira. Ta zaznava odprta okna ali vrata. Če se torej odprejo, se magnetno polje med dvema magnetoma prekine in sproži se alarm. Lahko pa se odločite za možnost, ko vklopite alarm samo v določenih prostorih.

V kombinaciji s senzorji loma stekla, ki so odlični za prostore z večjim številom oken ali pa so le-ta zelo velika, boste imeli morebitne vhode v prostore »odlično pokrite«. Kako deluje? Senzor loma stekla zazna specifično frekvenco, ki je značilna za lom stekla, občutljiv pa je tudi na rezanje steklenih površin.

Varovanje zunanjosti

Pogosto moramo zavarovati tudi dvorišče hiše ali poslovnega objekta. Tako si lahko naročnik omisli tudi zunanje senzorje dvojne tehnologije, ki preživijo še tako slabo vreme, padavine, mraz ali vročino. Za varovanje zunanjih površin so lahko rešitev tudi linijski senzorji z določenim številom IR žarkov, njihova prekinitev pa sproži alarm.

Varovanje orožja, cepiva, dragocenosti …

Pri Fit varovanju si lahko naročnik omisli tudi video sistem in pregleduje kamere preko televizijskega sprejemnika, telefona ali računalnika. Po želji lahko namestijo tipko za paniko, kar je primerno predvsem za osebe, ki se počutijo ogrožene. Tako kot si lahko omislite magnetne senzorje za okna in vrata, so ti senzorji primerni tudi za omare z orožjem, trezorje in podobno. Na voljo so tudi senzorji za izliv vode, požar, izpad elektrike, tresljaje (vitrine z dragocenostmi) ali senzorji za merjenje temperature v hladilnih napravah (varujejo na primer tudi hladilne naprave, kjer se hranijo stvari, občutljive na nihanje temperature, npr. cepiva). Imajo tudi senzorje, ki niso občutljivi na hišne ljubljenčke, pa seveda kamere za merjenje temperature in podobno.

So imetnik certifikata nemške certifikacijske hiše TüV SüD Product Servis GmbH, ki je potreben za delovanje varnostno nadzornega centra, s katerim izpolnjujejo zahteve mednarodnega standarda SIST EN 50518. Ta zagotavlja visoko kakovost, zanesljivost storitev in usposobljenost varnostnih operaterjev.

Več najdete na spletni strani www.fitvarovanje.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben od drugih podpornih storitev. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno nalogo, ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več