Telefoni
03.08.2010 06:42
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Programsko orodje iOS Jailbreak za mobilni brskalnik Safari

S pomočjo programskega orodja »JailBreakMe 2.0 star« lahko na iPhone prosto dodajamo nove aplikacije in funkcionalnosti.
S pomočjo programskega orodja »JailBreakMe 2.0 star« lahko na iPhone prosto dodajamo nove aplikacije in funkcionalnosti.

Mobilnik iPhone je korenito spremenil trg pametnih mobilnih telefonov in to predvsem na račun programske opreme, nad katero ima popoln nadzor zgolj podjetje iz Cupertina. Da bi lahko lastniki priljubljenih mobilnikov iPhone uporabljali še »neavtorizirano« programsko opremo, je skupina računalniških zanesenjakov iPhone Dev Team (Comex) pripravila nadvse zanimivo programsko orodje »JailBreakMe 2.0 star«.

Novost odpravlja zaščito, ki preprečuje poganjanje s strani Appla neavtoriziranih aplikacij na mobilnikih iPhone 4 s prenameščenim operacijskim sistemom iOS 4.0 in 4.01 (in starejših) ter tabličnem računalniku iPad. Najlepše pri tem je zagotovo to, da za namestitev programskega orodja »JailBreakMe 2.0 star«, ki se nahaja na spletnem naslovu http://jailbreakme.modmyi.com/, potrebujemo zgolj mobilni spletni brskalnik Safari.

Nad novim programskim orodjem za odklepanje mobilnikov iPhone in tabličnega računalnika iPad bodo zagotovo najbolj navdušeni Američani, saj je iOS Jailbreak v ZDA pred kratkim postal povsem legalen. To je omogočila ameriška zvezna vlada s spremembo zakona o avtorskih pravicah (Digital Millennium Copyright Act). V ZDA je odslej dovoljeno celo odklepanje mobilnikov oziroma odprava zaščite, ki preprečuje njihovo uporabo v omrežjih drugih ponudnikov storitev mobilne telefonije. Pohvalno, ni kaj!

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku