Triki in nasveti
07.09.2006 12:25
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Privzeta pot dokumentov v Officeu

Ste si že kdaj zaželeli, da bi vam Word in drugi Office programi ob prvem shranjevanju dokumenta ponudili drugo mapo namesto My Documents? Tudi to je mogoče spremeniti. Če imate na primer iz kakršnihkoli razlogov na C disku mapo Dokumenti (C:Dokumenti), potem lahko ukažete Office programom, naj vas ob prvem shranjevanju (File > Save As … / Datoteka > Shrani kot …) postavijo na C:Dokumenti. Konkretno v Wordu to nastavimo tako, da kliknemo v meni Tools (Orodja) in nato poiščemo zavihek File Locations (lokacije datotek). Postavki Documents (Dokumenti) s klikom na Modify (Spremeni) popravite pot na željeno mesto.
V Excelu je postopek malce drugačen. Sprva ravno tako odprite meni Tools (Orodja), nato pa kliknite na zavihek General (Splošno). Sedaj poiščite spodaj vrstico Default file location (privzeta lokacija datoteke) in ji ročno vpišite pot na disku. Malce bolj nerodno pa bo na tem mestu popravljati lokacijo nazaj na My Documents.
Še to: ko ste enkrat spremenili privzeto pot za dokumente, boste tudi ob odpiranju obstoječega dokumenta (File > Open / Datoteka > Odpri) doživeli, da vas bo program postavil na izbrano mesto na disku.


Prijavi napako v članku