Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
21.07.2022 15:12

Deli z drugimi:

Share

Prišel je trenutek za zložljive pametne telefone

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

TM Roh, predsednik in vodja oddelka MX Business podjetja Samsung Electronics, je na svojem blogu ponudil razmišljanje o pregibnih pametnih telefonih in nekaj namigov o izdelkih, ki jih bo podjetje predstavilo v avgustu.

Dr. TM Roh je bil vso svojo kariero zaposlen kot inženir, pri Samsungu pa je bil priča številnim inovacijam, ki so pri pametnih telefonih premikale meje mogočega. Poslanstvo podjetja Samsung je bilo in ostaja, ustvarjanje tehnologije, ki ljudem izboljšuje življenja. »Pred desetimi leti smo se odločili ustvariti preobrazbeno tehnologijo, pri čemer smo se posvetili stvari, ki je bila sinonim za vse pametne telefone – ravnemu pravokotnemu zaslonu. Zastavili smo si preprosto vprašanje: Kako bi lahko imeli vse – večji zaslon in boljšo prenosljivost,« je dejal.

V podjetju so videli priložnost ne le za zasnovo nove oblike, ampak tudi za ustvarjanje novih izkušenj, ki jih pametni telefon doslej še ni omogočal. Po premostitvi številnih tehnoloških ovir so leta 2019 uspešno predstavili prvi zložljivi pametni telefon v zgodovini in na ta način začeli spreminjati prihodnost industrije.

»Lani smo po vsem svetu zabeležili skoraj 10 milijonov dobavljenih zložljivih pametnih telefonov. To je od leta 2020 več kot 300-odstotno povečanje industrije in napovedujem, da se bo ta hitra rast nadaljevala. Prihajamo do trenutka, ko te zložljive naprave postajajo splošno razširjene in uveljavljajo večjo vlogo na celotnem trgu pametnih telefonov,« je še napovedal Roh.

Še pomembneje pa je, da so zložljive naprave Samsung Galaxy spremenile način uporabe mobilnih naprav in uporabnikom po vsem svetu pomagale omogočiti boljši življenjski slog.

Z razvojem življenjskih slogov se razvija nova zapuščina

Svet je bolj povezan kot kdajkoli prej in se premika veliko hitreje. Delo in zabava se prepletata, meje med fizičnim in digitalnim svetom pa so zabrisane. Za delo, zabavo, dobro počutje in še kaj se obrnemo na eno samo mesto – na svoj telefon. Zato uporabniki, da lahko sledijo svojim vsakodnevnim zahtevam, potrebujejo prilagodljivo napravo.

Galaxy Fold in Galaxy Flip sta uspešno kos tej nalogi. Lani se je 70 % uporabnikov zložljivega telefona Galaxy obrnilo na Flip, da bi jim pomagal videti svet z drugega zornega kota. Uporabniki naprave Flip radi posedujejo napravo, ki je ustvarjena za izražanje samega sebe, pa naj gre za izbiro drznih barvnih možnosti naprave ali za fotografiranje na nov način z načinom Flex.

Z napravo Fold je izkušnja drugačna. Skoraj eden od treh uporabnikov zložljivega telefona Galaxy se je lani odločil za to vrhunsko napravo za produktivnost, ki jim je s hiperpovezanim individualnim računalništvom omogočila, da naredijo več. Uporabniki zložljivega telefona obožujejo večopravilnost zaslona, ki se podvoji, zato so lahko bolj učinkoviti in hitreje opravijo naloge.

»Uporabniki obeh zložljivih naprav so navdušeno sprejeli to, kar smo ustvarili. Njihov odziv je naša največja motivacija za napredovanje, zato smo predani poti iskanja novih možnosti za mobilne inovacije. Letos smo napredovali v vsaki podrobnosti in ponudili nove izkušnje, ki jih omogočajo te naprave, ki spreminjajo vedenje. Navdušen sem, da bodo ljudje z novimi zložljivimi napravami odkrivali nove načine za opravljanje več stvari, ki jih imajo radi,« pove Roh.

O sodelovanju z drugimi partnerji pa Roh dodaja: »Seveda to ne bi bilo mogoče brez odprtega sodelovanja in skupne želje z našimi partnerji, da v kategorijo mobilnih naprav nenehno prinašamo nove inovacije. Sodelujemo z vodilnimi v panogi, vključno z Googlom, Microsoftom in drugimi partnerji operaterjev, da bi razširili izkušnje, ki so mogoče v celotnem ekosistemu zložljivih naprav.«

Na novo opredeljujemo, kaj je mogoče za ljudi povsod po svetu

Pred tremi leti je bilo mogoče zložljive telefone Galaxy povzeti z eno samo besedo: radikalno. Zelo hitro pa je postalo jasno, da se ta revolucionarna, prilagodljiva zasnova odlično prilega sodobnemu življenjskemu slogu. To, kar je bilo pred tremi leti novost, je zdaj postala prednostna izbira za milijone ljudi.

»Na našem prihajajočem dogodku Unpacked 10. avgusta se boste prepričali, da vpliv naših inovacij ni povezan le s tem, kaj tehnologija zmore. Gre za to, kaj lahko storite vi. Za premikanje meja mogočega smo se vedno znova zgledovali po najpomembnejšem viru – uporabnikih Galaxyja.

Komaj čakam, da vam pokažem potencial naših novih zložljivih telefonov Samsung Galaxy kot vrhunskega orodja za produktivnost in samoizražanje. Zdaj lahko na eni napravi počnete več, kot ste si kdajkoli mislili, da je mogoče, in to naenkrat«, napove Roh o bližajoči predstavitvi.

Pripravite se, da odkrijete svoj svet.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več