Računalništvo, telefonija
09.03.2013 13:40

Deli z drugimi:

Share

Prišel je Bitdefender GravityZone – celostna zaščita za fizične, virtualne in mobilne naprave

Po tem, ko je beta program presegel omejitev števila prijavljenih, je Bitdefenderjev novi GravityZone pripravljen za splošno dobavo. GravityZone so trgu prvič ponudili na RSA Conference v San Franciscu.
GravityZone nudi varnost za fizične, navidezne in mobilne naprave.
GravityZone nudi varnost za fizične, navidezne in mobilne naprave.

S pomočjo infrastrukture v oblaku pomeni GravityZone pomemben napredek v nadzoru nad varnostjo vseh končnih točk. GravityZone je prvi svoje vrste kar se tiče zmogljivosti in zanesljivosti, saj sistemskim upraviteljem, IT oddelkom in nadzornikom varnosti v podjetjih omogoča nadgradljiv in centraliziran varnostni sistem. Poleg tega, je GravityZone tudi celostno integriran z VMware, Citrix in Microsoftom, ter omogoča izjemne prihranke na času in sredstvih, saj omogoča odloženo skeniranje ter deduplikacijo in centralizirane funkcije za fizična in navidezna okolja.

»GravityZone« predstavlja velik preskok v razmišljanju o nadzoru nad varnostjo za končne točke in omogoča rešitev na ključ, kot nobena druga na trgu. Mnoga podjetja imajo točkovne rešitve, ki zahtevajo veliko nege in vzdrževanja. Konkurenčne rešitve običajno zahtevajo veliko časa, so težke za namestitev in jih je težko nadgrajevati,« pravi Shaun Donaldson, direktor Global Alliances, Bitdefender.

»GravityZone gradi na viziji, da morajo podjetja centralizirati in hitro upravljati varnostne rešitve, brez, da bi pri tem porabljala vire za namestitve in vzdrževanje. Arhitektura GravityZone temelji na zelo priljubljeni Gravity Architecture, ki jo je naša ekipa razvila leta 2010. Odločeni smo bili, da bodo inovacije za Gravity Architecture pomagale podjetjem pri upravljanju in nadzoru nad vsemi končnimi točkami v enovitem sistemu, ter s tem zmanjšale potrebo po točkovnih rešitvah, virih in času za namestitev, hkrati pa ta rešitev omogoča enostavne nadgradnje, spremembe in varnostne politike, ki jih lahko podjetja z lahkoto uveljavijo,« je še dodal Donaldson.

Nabava licenc za GravityZone je modularna in prilagodljiva, glede na število enot CPU ali virtualnih naprav, oziroma glede na število zaščitenih končnih točk, tako fizičnih, kot mobilnih. Bitdefender pa je že napovedal GravityZone-in-a-Box, ki prihaja v maju 2013.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PARAMETICA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PARAMETICA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PARAMETICA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku