Operacijski sistemi
16.03.2013 10:18
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravljeni na Windows 9?

Microsoft je pred kratkim razpisal prosto delovno mesto, ki predvideva razvojna dela na izjemno zanimivih izdelkih, vključno z operacijskim sistemom Windows 9 in s spletnim brskalnikom Internet Explorer 11. Nov operacijski sistem naj bi bil nared predvidoma že v prvi polovici naslednjega leta.
Microsoft naj bi pohitel s pripravo operacijskega sistema Windows 9 zaradi izjemno slabe prodaje Oken 8.
Microsoft naj bi pohitel s pripravo operacijskega sistema Windows 9 zaradi izjemno slabe prodaje Oken 8.

Pred kratkim smo poročali (http://goo.gl/4r21Z), da bodo uporabniki operacijskih sistemov Windows 8 in Windows RT sredi letošnjega leta prejeli prvo nadgradnjo v okviru programa Windows Blue. Ti bodo poleg izboljšanega iskalnika Bing deležni še spletnega brskalnika Internet Explorer 11 in bogate palete manjših novosti. Nedavno objavljeni oglas za prosto delovno mesto s strani podjetja Microsoft pa nakazuje, da naj bi računalniški gigant poleg nadgradnje v okviru programa Windows Blue pripravljal še novo različico Oken.

Prosto delovno mesto inženirja za razvoj programske opreme Bing (http://goo.gl/ElL41) namreč predvideva razvojna dela na izjemno zanimivih izdelkih, vključno z operacijskim sistemom Windows 9, s spletnim brskalnikom Internet Explorer 11 in z napravami občutljivimi na dotik, vključno z Applovim tabličnim računalnikom iPad. Mnogi strokovnjaki so prepričani, da bo podjetje Microsoft ponudilo nov operacijski sistem v prodajo že v naslednjem letu, saj se uporabniki osebnih računalnikov in tablic z vsemi močmi otepajo Oken 8. Ta je namreč trenutno nameščen na zgolj 2,67 odstotka računalnikih.

Podjetje iz Redmonda bo skupaj z operacijskim sistemom Windows 9 ponudilo na trg še mobilno različico Windows Phone 9. Ta naj bi v primerjavi z obstoječo različico prinesla bogato paleto novih funkcij, s katerimi se bo lahko precej lažje zoperstavila konkurenčnemu Androidu. Tako operacijski sistem Windows 9 kot Windows Phone 9 naj bi bila nared predvidoma v prvi polovici naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku