Socialna omrežja
23.02.2022 08:04
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravite se, Trump je predstavil svoje družbeno omrežje

Po tem, ko je bil Trump odstranjen iz Twitterja, Facebooka in YouTuba, se je vrnil s svojo platformo. Kaj ta prinaša za svoje uporabnike, bo pokazal čas, prepričani pa smo, da bomo o platformi še slišali.

Zgodilo se je neizogibno. Družbeno omrežje Donalda Trumpa, Truth, je bilo uradno predstavljeno v ameriškem delu trgovine App Store.

Od oktobra lani, ko je Trump napovedal ustanovitev novega podjetja, se je zgodilo marsikaj. Decembra lani so vlagatelji vložili 1 milijardo dolarjev v Digital World Acquisition Corp., družbo s posebnim namenom (SPAC), katere cilj je bil financirati platformo Truth. Govorice o skorajšnji uvedbi družbenega omrežja so se pojavile januarja, brez določenega datuma začetka delovanja, podjetje pa je nato začelo testirati aplikacijo v zaprti beta različici s približno 500 uporabniki.

Začetek zgodbe sega v lansko leto, ko je bil Trump odstranjen z glavnih družbenih platform, kot so Twitter, Facebook, YouTube in Shopify, medtem ko je opravljal funkcijo predsednika.

Donald Trump mlajši je pozval celo Elona Muska, naj zanj zgradi to družbeno omrežje. Ker se na poziv ni odzval, se je Trump odločil, da bodo ustvaril lastno platformo, in zdaj smo jo dejansko dobili.

Konservativni družbeni mediji so v obliki omrežij, kot sta Gettr in Gab, prisotni že nekaj časa. Toda Trumpova platforma Truth bi lahko bila končni nosilec zastave desnice – in nov dom za uporabnike, ki so bili na največjih omrežjih blokirani iz takšnih in drugačnih razlogov.

Pojavlja se veliko vprašanj o tem, kako bo platforma delovala in kako se bo spopadala z neizogibnimi izzivi moderiranja vsebin, ki jih ustvarjajo uporabniki. Še bolj kot skrbi za rast ali ustvarjanje prihodkov mora podjetje Truth poskrbeti za preprečevanje sovražnega govora. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bo aplikacija odstranjena iz trgovine App Store in bo izgubila svojo bazo uporabnikov.

Truth social network doesn't look too different from any other social network.

Zdaj, ko je družbeno omrežje začelo delovati, Trumpovi podporniki že trdijo, da gre za naslednjo veliko zgodbo o uspehu. Zanimivo pa je to, da je večina teh podpornikov še vedno na čakalni listi platforme. V času pisanja tega članka spletna stran družbe Truth ne omogoča dostopa novim obiskovalcem – morda v izogib napadu DDoS (Distributed Denial of Service).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več