Računalništvo, telefonija
06.09.2017 08:08
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pripravite se na pametni zvočnik z umetno inteligenco!

Pametni zvočnik Samsung bo opremljen z umetno inteligenco!
Pametni zvočnik Samsung bo opremljen z umetno inteligenco!

Digitalni asistenti v navezi s pametnimi zvočniki so v zadnjem letu nedvomno prevzeli glavno vlogo tehnološkega razvoja. Tu še posebno gre izpostaviti podjetje Amazon, saj je bilo nedavno na največjem sejmu potrošniške elektronike z digitalno asistentko Alexo v središču pozornosti. Ta namreč postaja sestavni del vedno večjega števila pametnih naprav in sicer od hladilnikov do avtomobilov. Zato ne preseneča, da je interes tehnoloških podjetij, da se spopadejo na zanimivem trgu, zelo velik.

Na to precej zanimivo področje naj bi z nadvse zanimivimi izdelkom kmalu vstopilo še podjetje Samsung, in sicer v navezi z visokotehnološkim podjetjem Harman. Podjetji naj bi namreč načrtovali pripravo pametnega zvočnika, ki naj bi temeljil na umetni inteligenci in digitalni asistentki Bixby podjetja Samsung. To v praksi pomeni, da bi postal pametni zvočnik precej bolj uporaben, saj bo imel možnost interakcije s končnim uporabnikom na način, da bo vzpostavljena dvosmerna komunikacija, hkrati pa bo elektronska naprava poskrbela za to, da nam bodo samodejno posredovala koristne informacije.

Prvi pametni zvočnik podjetja Samsung z umetno inteligenco naj bi bil javnosti predstavljen v začetku naslednjega leta. Naj kot zanimivost tu še dodamo, da v bližnji prihodnosti umetna inteligenca ne bo vgrajena le v pametnih zvočnikih ampak še v drugih napravah, ki jih uporabljamo v naših domovih.


Prijavi napako v članku