Telefoni
26.12.2012 09:13

Deli z drugimi:

Share

Pripravite denarnice: Supermobilnik Oppo Find 5 prihaja v Evropo

Podjetje Oppo je na njegovi Facebookovi strani objavilo »letak« iz katerega je razvidno, da bo izjemni mobilnik Find 5 naprodaj tudi v državah Evropske unije. Uporabnikom storitev mobilne telefonije bosta na voljo dve različici novinca, in sicer z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16- in 32-gigabajtov.
Trenutno najbolj vroč pametni mobilni telefon Oppo Find 5 bo naprodaj tudi v Evropi!
Trenutno najbolj vroč pametni mobilni telefon Oppo Find 5 bo naprodaj tudi v Evropi!

Čeprav je podjetje Oppo zatrdilo, da trenutno najbolj vročega pametnega mobilnega telefona Find 5 ne bo v Evropo, je to na koncu vendarle klonilo pritiskom evropskih uporabnikov storitev mobilne telefonije. To je namreč na njegovi Facebookovi strani (http://goo.gl/Tcg6y) objavilo »letak« iz katerega je razvidno, da bo izjemni mobilnik Find 5 naprodaj tudi v državah Evropske unije. Uporabnikom storitev mobilne telefonije bosta na voljo dve različici novinca, in sicer z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16- in 32-gigabajtov, zanje pa bo potrebno v evropskem prostoru odšteti okoli 499 oziroma 569 evrov.

Za relativno ugodno maloprodajno ceno bodo evropski potrošniki prejeli mobilnik, ki se lahko pobaha kot eden najtanjših in najzmogljivejših na modrem planetu. Pametni mobilni telefon Oppo Find 5 namreč v »debelino« meri zgolj 6,9-milimetrov in za preračunavanje podatkov uporablja 4-jedrni procesor Qualcomm APQ8064 frekvence 1,5 GHz. Nič manj zanimiv ni zaslon s 5-palčno oziroma z 12,7-centimetrsko diagonalo, saj lahko slike prikazuje z ločljivostjo kar 1.920 × 1.080 točk (format 1.080p), gostota izrisa pa znaša vrtoglavih 441 slikovnih točk na palec. Za dolgo avtonomijo delovanja skrbi baterija kapacitete 2.500 miliampernih ur, medtem ko je za brezstično plačevanje na voljo tehnologija NFC.

Iz letaka, ki ga je podjetje Oppo objavilo na njegovi Facebookovi strani, je razvidno, da bo supermobilnik Find 5 v evropskem prostoru zagotovo naprodaj v Združenem Kraljestvu, Španiji, Nemčiji, Franciji, Belgiji, Švedski, Finski, Grčiji in Danski. Končen seznam držav bo kitajski gigant seveda razkril šele tik pred pričetkom prodaje novinca, ki je predviden za prvo četrtino naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Oppo telefoni

Prijavi napako v članku