Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
14.09.2023 07:00
Posodobljeno 4 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Priprava pogodb v digitalni dobi – Kako najhitreje do kvalitetne pogodbe?

Pigenta - digitalni pravnik je spletna aplikacija, ki omogoča enostavno pripravo pogodb in drugih pravnih dokumentov, elektronsko podpisovanje in hrambo.
Foto: Pigenta
Foto: Pigenta

Za pripravo dokumenta je odslej potrebno zgolj poiskati želeni dokument v zbirki pametnih vzorcev in odgovoriti na nekaj enostavnih vprašanj. Sočasno lahko opazujete, kako se vsebina dokumenta interaktivno prilagaja vašim odgovorom. Za pripravo dokumenta ne potrebujete pravnega znanja. Za pravno skladnost skrbijo pravni strokovnjaki, ki vzorce pripravljajo na način, da so zaključeni dokumenti vedno v skladu z najnovejšo zakonodajo.

Ko s pripravo dokumenta zaključite, ga lahko bodisi elektronsko podpišete, bodisi prenesete v DOCX ali PDF obliki. Elektronski podpis je pravno veljaven način sklepanja pogodb in je pri Pigenti že vključen v ceno pametnega vzorca.

Obsežna zbirka pravnih vzorcev z vseh področij

V rastoči zbirki pametnih vzorcev lahko najdete več kot 130 ažurnih vzorcev. Med najbolj priljubljene vzorce se uvrščajo najemna pogodba, posojilna pogodba in obvezni pravilniki za podjetja.

V IT sektorju je posebej priljubljena pogodba o opravljanju programerskih storitev ter obvezna pravna dokumentacija za spletna mesta: politika zasebnosti, politika piškotkov, splošni pogoji uporabe spletne strani in splošni pogoji uporabe spletne trgovine.

Prednosti avtomatizacije in razširitve za podjetja

Avtomatizirana priprava dokumentov na podlagi pametnih vzorcev ne prihrani le časa, temveč poskrbi tudi za večjo pravno varnost. Rutinske napake, kot so pozabljeni podatki iz prejšnjih pogodb, so stvar preteklosti. Vse osebe, ki jim je zaupana priprava pogodb, uporabljajo isti, ažuren vzorec, z glavo in nogo vašega podjetja.

Po podpisu lahko pravne dokumente hranite v svojem elektronskem arhivu. Z iskalnikom želeni dokument hitro najdete in ga prenesete. Pri tem vam pomagajo funkcije filtriranja, sortiranja in oznak po meri (angl. tags). Prednost elektronske hrambe je predvsem v tem, da ste samodejno obveščeni pred iztekom pogodb. Poleg tega ste obveščeni tudi o pomembnih dogodkih, kot so insolventnost vaših poslovnih partnerjev, blokada njihovih transakcijskih računov ter o ostalih spremembah v registru.

Razširitve za podjetja obsegajo še neomejeno uporabo zbirke pametnih vzorcev, pametne vzorce po meri, ki so lahko pripravljeni na podlagi vaših obstoječih dokumentov, in dodaten odvetniški pregled ter prilagoditve ustvarjenih dokumentov.

Če bi želeli o Pigenti izvedeti več, obiščite spletno stran www.pigenta.com ali pišite na info@pigenta.com in se dogovorite za testni dostop.

Ustvarite, podpišite in shranite pravne dokumente s hitrostjo vašega poslovanja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
pravo priprava pogodb in dokumentov


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več