Slika, tv, avdio
21.01.2021 06:45

Deli z drugimi:

Share

Priljubljeni predvajalnik VLC tudi za Apple M1!

Novi večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client brez težav deluje tudi v navezi z najnovejšimi osebnimi računalniki Apple.
Novi večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client brez težav deluje tudi v navezi z najnovejšimi osebnimi računalniki Apple.

Večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client ali krajše VLC je med ljubitelji filmov in videa zelo priljubljen, saj je preprost za uporabo, za tekoče predvajanje videoposnetkov potrebuje malo sistemskih virov in podpira prav vse najbolj uveljavljene video kodeke. Povsem nova različica priljubljenega programa, ki je bila predstavljena pred kratkim, pa se bo priljubila predvsem lastnikom novih računalniških sistemov podjetja Apple. Tu gre za različico VLC 3.0.12, ki je na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.videolan.org/vlc/releases/3.0.12.html.

Uporabnikom osebnih računalnikov Apple sta dejansko na voljo dve različici predvajalnika VLC 3.0.12. Prva različica je namenjena računalnikom s procesorji Intel, medtem ko je druga prilagojena Applovemu procesorju M1. Novo različico predvajalnika VLC pa se plača namestiti tudi na druge platforme, saj prinaša kar nekaj nadvse uporabnih novosti in popravkov. Med njimi izstopajo predvsem boljši prikaz slik v navezi z operacijskim sistemom macOS Big ter razni programski popravki, ki bodo še dodatno izboljšali našo izkušnjo pri uporabi priljubljenega predvajalnika.

Nova različica priljubljenega večpredstavnostnega predvajalnika VLC 3.0.12 je kot že rečeno na voljo za prenos tako za računalnike kot tudi mobilne naprave, in sicer na spletni povezavi https://www.videolan.org/vlc/releases/3.0.12.html. Ker gre tu za brezplačni izdelek, vam namestitev nedvomno priporočamo. Zagotavljamo vam, da boste nad novostjo več kot presenečeni.


Prijavi napako v članku