Slika, tv, avdio
21.01.2021 06:45

Deli z drugimi:

Share

Priljubljeni predvajalnik VLC tudi za Apple M1!

Novi večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client brez težav deluje tudi v navezi z najnovejšimi osebnimi računalniki Apple.
Novi večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client brez težav deluje tudi v navezi z najnovejšimi osebnimi računalniki Apple.

Večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client ali krajše VLC je med ljubitelji filmov in videa zelo priljubljen, saj je preprost za uporabo, za tekoče predvajanje videoposnetkov potrebuje malo sistemskih virov in podpira prav vse najbolj uveljavljene video kodeke. Povsem nova različica priljubljenega programa, ki je bila predstavljena pred kratkim, pa se bo priljubila predvsem lastnikom novih računalniških sistemov podjetja Apple. Tu gre za različico VLC 3.0.12, ki je na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.videolan.org/vlc/releases/3.0.12.html.

Uporabnikom osebnih računalnikov Apple sta dejansko na voljo dve različici predvajalnika VLC 3.0.12. Prva različica je namenjena računalnikom s procesorji Intel, medtem ko je druga prilagojena Applovemu procesorju M1. Novo različico predvajalnika VLC pa se plača namestiti tudi na druge platforme, saj prinaša kar nekaj nadvse uporabnih novosti in popravkov. Med njimi izstopajo predvsem boljši prikaz slik v navezi z operacijskim sistemom macOS Big ter razni programski popravki, ki bodo še dodatno izboljšali našo izkušnjo pri uporabi priljubljenega predvajalnika.

Nova različica priljubljenega večpredstavnostnega predvajalnika VLC 3.0.12 je kot že rečeno na voljo za prenos tako za računalnike kot tudi mobilne naprave, in sicer na spletni povezavi https://www.videolan.org/vlc/releases/3.0.12.html. Ker gre tu za brezplačni izdelek, vam namestitev nedvomno priporočamo. Zagotavljamo vam, da boste nad novostjo več kot presenečeni.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več