Računalništvo, telefonija
24.10.2020 06:44

Deli z drugimi:

Share

Priljubljeni brskalnik Edge odslej tudi za Linux!

Novi Edge se bo zagotovo priljubil ljubiteljem odprte kode!
Novi Edge se bo zagotovo priljubil ljubiteljem odprte kode!

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je novi Microsoftov spletni brskalnik Edge s pogonom Chromium med uporabniki operacijskih sistemov Windows zelo priljubljen. Omogoča namreč uvoz vseh nastavitev, gesel, zaznamkov, najbolj obiskanih strani in celo sinhronizacijo z vašim aktivnim računom za brskalnik Chrome. Najnovejša različica novega spletnega brskalnika Microsoft Edge ponuja celo skrivno igro, ki jo lahko igramo tudi brez povezave v svetovni splet.

Priljubljeni Microsoftov spletni brskalnik Edge pa se bo zagotovo brez težav priljubil tudi ljubiteljem odprte kode. Računalniški gigant je namreč za odprtokodne operacijske sisteme Linux pripravil poskusno različico brskalnika Edge, ki prav tako temelji na osnovi pogona Chromium. Novost je na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/download/?platform=linux in je združljiva z najbolj priljubljenimi distribucijami Linux, in sicer Ubuntu, Debian, Fedora in openSUSE.

Novi Microsoftov spletni brskalnik Edge za odprtokodne operacijske sisteme Linux seveda še ni primeren za vsakodnevno uporabo. Trenutno je bolj kot ne primeren le za preizkušanje, in sicer za upravljavce spletnih strani ter za razvijalci namenskih programskih vtičev za spletne brskalnike. Upajmo pa, da bo kmalu na voljo tudi za običajne uporabnike.


Prijavi napako v članku