Računalništvo, telefonija
05.05.2013 08:46
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihranimo energijo z aplikacijo WIFI Power Saver

Uporabniški vmesnik je sila preprost.
Uporabniški vmesnik je sila preprost.

Ena izmed slabših stvari pri naših mobilnih napravah so zagotovo njihove baterije. Te namreč težko dohajajo razvoj ostalih specifikacij. Tako moramo vsi tisti uporabniki, ki svojo mobilno napravo uporabljamo zelo pogosto, le-to vsaj enkrat na dan priključiti na napajanje. Da bi baterije tovrstnih naprav zdržale čim dlje časa, so na voljo številne aplikacije, ki bolj ali manj uspešno podaljšujejo njihovo avtonomijo. Eno takšnih si bomo pogledali v tem prispevku.

Gre za aplikacijo z imenom WIFI Power Saver, ki nam, kot že njeno ime pove, pomaga prihraniti nekaj energije ob uporabi WiFi omrežij. To stori tako, da nam na mobilni napravi avtomatsko izklopi WiFi, ko ne več najde omrežja. Če smo na primer prijavljeni v domače WiFi omrežje, nato pa gremo izven območja tega omrežja, nam bo aplikacija WIFI Power Saver WiFi avtomatsko izklopila. Na ta način lahko prihranimo kar nekaj energije, saj nam neprestano vklopljen WiFi troši energijo.

Aplikacija je sila enostavna za uporabo. Ko jo namestimo, jo moramo v njenem preprostem uporabniškem vmesniku le še aktivirati. To storimo tako, da označimo možnost »Use WIFI Power Saver«. Po želji lahko tudi nastavimo, po kolikšnem času naj se WiFi izklopi ter ali naj nas aplikacija o izklopu tudi obvesti.

Če vas aplikacija WIFI Power Saver zanima, jo lahko brezplačno dobite na spletni tržnici Google Play (http://goo.gl/zp5bi).


Prijavi napako v članku