Igralne konzole
Računalništvo, telefonija
Namizni računalniki
Igre
26.05.2022 12:13

Deli z drugimi:

Share

Prihajajoče igre, katerih se najbolj veselimo v letu 2022 in 2023

Iščete seznam vseh največjih in najbolj pričakovanih iger v letu 2022 in 2023? Prišli ste na pravo mesto.
Foto: Sony
Foto: Sony

V nadaljevanju boste izvedeli, kdaj boste šefu in sodelavcem sporočili, da ste nenadoma »zboleli«, v resnici pa boste v enem dnevu poizkušali preigrati novi Saints Row, Forspoken, Hogwarts Legacy ali pa God of War: Ragnarok. Smo na polovici leta 2022 in do sedaj smo dobili že kar lepo zbirko zanimivih iger. Proizvajalcem pa je ostalo še kar nekaj časa, da do konca leta dostavijo še kakšno presenečenje ali dve. Če želite izvedeti, katere igre nas bodo razveselile do konca leta in tudi v začetku naslednjega, potem berite naprej. Pred nami je še največji gamerski dogodek E3 2022, ki bo zagotovo osupnil s svojo vsebino.

Ne glede na to ali igrate na PC-ju, konzolah Xbox, PlayStation ali Nintendo Switch, prepričani smo, da boste na seznamu našli igre, ki ustrezajo vašim željam in pričakovanjem.

God of War: Ragnarok

Platforme: PS5, PS4, v prihodnosti morda tudi PC.

Datum izdaje: neuradno proti koncu leta 2022

Leta 2018 je izšlo nadaljevanje priljubljene mitološke serije God of War, katero so mnogi upravičeno označili za eno najboljših iger vseh časov. Navduševala je z načinom bojevanja, ki je dovoljeval veliko mero prilagodljivosti in izvajanja norih kombinacij, zgodba je bila dobesedno izven tega sveta, svet pa je bil poln skrivnosti in prosil igralca, naj ga razišče. Nadaljevanje uspešnice je bilo samoumevno. Zadnji napovednik za God of War: Ragnarok je skorajda onesvestil kopico oboževalcev. Prikazana protagonista Kratos in nekoliko bolj zrel Atreus bosta zopet sredi epske družinske zgodbe, v kateri se bosta spopadla s Freyo, zlomljeno materjo, ki želi maščevati smrt svojega sina, in Thorom, ki žaluje za svojim bratom in hoče izkazati svojo superiorno moč nad izgnanim grškim bogom Kratosom. Oče in sin bosta zopet raziskovala bogat svet, obenem pa poskušala preživeti prihajajočo apokalipso Ragnarok.

God of War: Ragnarok bo kot običajno kar nekaj časa ekskluzivna igra za konzole PlayStation. Če pa bo sledila vzoru izvirne igre, potem si jo po letu ali dve obetamo tudi na osebnih računalnikih.

Foto: Warner Bros.

Hogwarts Legacy

Platforme: PC, PS5, Xbox Series X/S

Datum izdaje: prazniki 2022

Le kdo ne pozna magičnega sveta čarovnikov in čarovnic iz filmov in knjig Harry Potter. Po napovednikih sodeč bomo končno dobili igro, ki je vredna te legendarne franšize. Hogwarts Legacy je postavljena nekje v leto 1800, več kot sto let pred rojstvom vsem znanega protagonista Harry Potterja. Igrali bomo kot študent s skrivnostnimi močmi, ki bo raziskoval šolo za čarovnike Hogwarts, svet okoli njega in obenem tudi sebe in razlog za skrivnostne moči. Po zadnjem napovedniku, ki je izdal tudi nekaj dejanskega bojevanja, se je nivo pričakovanja v oboževalcih potrojil. Če bo šlo vse po načrtu, bomo božične praznike preživeli bolj čarobno, kot smo pričakovali.

Foto: Daedelic Entertainment

Lord of the Rings: Gollum

Platforme: PS5, Xbox Series X

Datum izdaje: proti koncu leta 2022 (nepotrjeno)

Največji ep vseh časov Gospodar prstanov je presenetljivo imel kar nekaj vrednih igričarskih adaptacij: The Lord of the Rings: The Return of the King, Middle-earth: Shadow of Mordor in njegovo nadaljevanje, strateške igre Battle for Middle-earth. Sedaj se dolgemu seznamu iger pridružuje še Gollum, kjer bomo prevzeli vlogo hobita, ki ga je pokvaril Prstan Moči. Začeli bomo kot ujetnik v trdnjavi Barad-dûr. Po uspešnem pobegu bomo raziskovali številne lokacije Srednjega sveta iz filmov in knjig, v katerih se skriva svet poln preprek in vrsto prijaznih ter neprijaznih obrazov.

Foto: Focus Home Interactive

A Plague Tale: Requiem

Platforme: PC, PS5, Xbox Series X, Nintendo Switch

Datum izdaje: proti koncu leta 2022 (nepotrjeno)

A Plague Tale: Requiem je nadaljevanje podcenjene izvirne igre A Plague Tale: Innocence. Zopet bomo postavljeni vlogo protagonistke Amicie in njenega mlajšega brata Huga, ki bosta morala narediti vse, kar je potrebno za preživetje v tem brutalnem svetu, v katerem prevladujejo podgane. Podgane pa ne bodo njuna edina težava, saj je svet preplavljen z drugačnim zlom.

Foto: Square Enix

Forspoken

Platforme: PS5, PC

Datum izdaje: 11. oktober 2022

Ekipa Luminous Production je sestavljena iz razvijalcev, programerjev in oblikovalcev, ki so delali na igri Final Fantasy 15. Forspoken je debitantska igra podjetja, v kateri bomo spremljali zgodbo Frey, mlade ženske iz New Yorka, ki se znajde v sovražnem svetu Athia. S čarobnimi močmi, »parkourjem« in zavezniki, se bo Frey morala spopasti z vsemi skrivnostmi tega neznanega sveta. Forspoken obljublja prepleteno zgodbo, polno zapletov, kar nakazuje tudi impresiven seznam pisateljev: Gary Whitte, Alison Rhymer, Todd Stashwich in Amy Hennig.

Foto: Warner Brother Games

Gotham Knights

Platforme: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC

Datum izdaje: 25. oktober 2022

Studio WB Games Montreal trdo dela na novi Batman igri, ki mora zapolniti kar velike čevlje, ki jih je za seboj pustila priljubljena franšiza Batman Arkham Knight. Gotham Knights se odvija v istem vesolju, vendar v njem ni več največjega zaščitnika mesta Gotham. Batman je mrtev. Na njegovem mestu bodo mesto ščitili štirje junaki: Red Hood, Nightwing, Robin in Batgirl. Igra bo omogočala tudi večigralstvo. S prijateljem (ali celo tremi prijatelji, nepotrjeno) se boste zoperstavili zlikovcem, ki želijo preplaviti mesto s kriminalom.

Foto: GSC Game World

ST.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Platforme: Xbox Series X, PC

Datum izdaje: 8. december 2022

V težko pričakovanem nadaljevanju bomo raziskovali Černobil in vse njegove temačne skrivnosti. Černobil jedrski reaktor je zadela druga eksplozija in območje okoli njega je postal še bolj neizprosen. Potepajo se nasilni mutanti, smrtonosne anomalije in frakcije, ki med seboj bijejo večno vojno. V središču cone pa se nahaja skrivnostna moč, ki bo predstavljala najresnejšo grožnjo.

Foto: Nintendo

Pokemon Scarlet and Violet

Platforme: Nintendo Switch

Datum izdaje: konec leta 2022

Leto 2022 nam bo postreglo še z eno Pokemon igro oziroma kar dvema, kot je to običajno za franšizo Pokemon. Pokemon Scarlet in Violet prihajata proti koncu leta in bosta nadaljevala s konceptom popolnoma odprtega sveta iz prejšnje igre Pokemon Legends: Arceus. Igri bosta predstavili tudi novo generacijo (deveto) Pokemonov, svet pa bo črpal inspiracijo iz španskih/sredozemskih mest.

Ostale visoko pričakovane igre za leto 2022 in 2023

  • Dead Space Remake: PS5, Xbox Series X/S, PC; 27. januar 2023
  • Ark 2: PC, PS5, Xbox Series X/S; proti koncu leta 2022 (nepotrjeno)
  • Suicide Squad: Kill the Justice League: PS5, Xbox Series X, PC; pomlad 2023
  • Breath of the Wild 2: Nintendo Switch; pomlad 2023
  • Spider-Man 2: PS5; 2023
  • Starfield: PC, Xbox Series X; 2023
  • Alan Wake 2: PC, PS5, Xbox Series X/S; 2023 (nepotrjeno)

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AKTON d.o.o.

Dunajska cesta 9, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 29 00
Telekomunikacijske rešitve za vas! Slovensko podjetje Akton Communications je licencirani fiksni telekomunikacijski operater prisoten v Sloveniji in preko hčerinskih družb tudi ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

MintPOS, programska oprema, d.o.o.

Pot za Brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 81
Uspešna maloprodajna podjetja dnevno opravijo številne transakcije, včasih tudi na tisoče. Za obvladovanje takšnega obsega se morajo podjetja opremiti z orodji, tako strojnimi ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več