Mrežna oprema
05.04.2012 13:39
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihajajo pametni brezžični usmerjevalniki

Cisco Linksys EA4500
Cisco Linksys EA4500

Cisco predstavlja nove pametne brezžične usmerjevalnike Linksys s povsem novimi zmogljivostmi na osnovi uporabniške aplikacije, za še večji užitek in udobje povezanega doma. V podjetju Cisco pravijo, da sodelujejo z vrhunskimi proizvajalci naprav za poenostavitev svojih omrežnih izdelkov, kot so televizorji, naprave zabavne elektronike in gospodinjski aparati, ki bodo omogočali nove uporabniške izkušnje v prihodnosti.

“Širjenje brezžičnih naprav in skokovit porast prenosa video vsebin so na novo opredelili pomen domačega omrežja. Danes ima potrošnik, povezan z brezžičnim omrežjem, visoka pričakovanja po zanesljivosti, preprostosti programske opreme in aplikacije, ki rastejo z njimi v daljšem časovnem obdobju.” je dejal Brett Wingo, podpredsednik Cisco in generalni direktor Cisco Home Networking.

Novi brezžični usmerjevalniki Linksys so “igro spreminjajoči izdelki”, ki s pametnimi in inovativnimi rešitvami na nivoju platforme omogočajo uporabniku domačega omrežja enostavno upravljanje in optimizacijo naprav ter skozi aplikacije uživanje, ki prinaša veliko novih izkušenj. Novi pametni usmerjevalniki Linksys (serija EA: EA4500, EA3500 in EA2700) vnašajo v dom najnovejšo brezžično tehnologijo in ponujajo nabor cenovno ugodnih in zmogljivih naprav za povezan dom – enostavno uporabo, naj bo to pretakanje videa visoke ločljivosti in igranje iger, prenos velikih datotek, dodajanje podatkov v skupno rabo ali tiskanje ter povezovanje med različnimi napravami. Te napredne zmogljivosti brezžičnih naprav so se pojavile ob pravem času, če upoštevamo, da bo na svetovni ravni 15 milijard omrežnih naprav že leta 2015; v primerjavi s 7 milijard povezanih naprav v letu 2010.

Dodatni bombončki? Cisco Connect Express je prva mobilna aplikacija, ki zagotavlja upravljanje domačega omrežja s pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, medtem ko je uporabnik povezan na domačem omrežju. Naslednja generacija programske opreme Cisco Connect, imenuje se Cisco Connect Cloud, deluje z novimi usmerjevalniki Linksys EA, izboljšuje uporabniško izkušnjo, tako da jim omogoča dostop kadarkoli in kjerkoli do več omrežij, naj bo to s pametne mobilne naprave, aplikacije ali spletnega brskalnika tabličnega računalnika. Uporabniki lahko omogočijo gostom dostop do interneta, nastavijo kriterije starševskega nadzora in dodajajo naprave v svoje omrežje od koderkoli in kadarkoli s pomočjo za uporabo enostavne, z geslom zaščitene, programske opreme Cisco Connect Cloud.

Mimogrede, Cisco razvija inovativne rešitve za potrošnike s podjetjem Whirlpool in z več kot dvema ducatoma drugih vodilnih proizvajalcev, razvijalcev aplikacij in ponudnikov storitev, ki se zavedajo vloge domačega omrežja kot novega mejnika v razvoju.

Usmerjevalniki serije Linksys EA bodo na voljo pri distributerju Avtera d.o.o., v trgovinah in spletnih trgovinah predvidoma v aprilu (model EA2700 in EA4500) in zacetku maja (model EA3500).

Novo programsko opremo Cisco Connect Cloud pricakujemo v juniju. Nove aplikacije in partnerske rešitve, ki bodo delovale s pomocjo domacega Cisco omrežja so prav tako predvidene za junij 2012, ko bodo podrobneje predstavili njihove možnosti in delovanje.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več