Namizni računalniki
27.05.2016 17:41
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja posodobitev najboljših prenosnikov vseh časov

MacBook Pro se lahko pohvali z odličnim zaslonom, še posebej različice Retina.
MacBook Pro se lahko pohvali z odličnim zaslonom, še posebej različice Retina.

Za vse, ki se v tem trenutku nahajate pred nakupom novega prenosnega računalnika velja opozoriti, da se bo konec leta ponudba bistveno izboljšala. Najboljši prenosniki vseh časov, Apple MacBook, bodo namreč prenovljeni. Novosti se bodo nanašale na applovo ponudbo MacBook Pro prenosnikov, ki predstavljajo nepremagljivo kombinacijo zmogljivosti, kakovosti izdelave in delovanja operacijskega sistema.

Po najnovejših informacijah se pri Applu pripravljajo na posodobitev MacBook Pro računalnikov, ki bo na voljo v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Novi računalniki naj bi med drugim imeli senzor Touch ID s katerim bo olajšano odklepanje. Applovi inženirji naj bi tudi razvijali sistem, ki bi omogočal odlepanje računalnika s pomočjo pametnega telefona iPhone. S tem se bo končno odpravila potreba po vnašanju gesla preden se lahko odpravite na delo.

Druga novost se nanaša na OLED zaslon na dotik. Slednji naj bi se nahajal nad tipkovnico. Zaslon naj bi uporabnikom ponujal relevantne bližnjice za pogosto uporabljene ukaze in bi se poleg tega prilagajal aplikaciji, ki jo uporabnik v danem trenutku uporablja. To pomeni, da lahko pričakujemo delno prilagajanje uporabniškega vmesnika glede na to v katerem programu v danem trenutku delamo.

Že dlje časa se tudi pojavljajo informacije, da naj bi nova serija MacBook Pro računalnikov vsebovala tanjše ohišje. V tem trenutku to preprečujejo določeni sestavni deli kot je na primer priključek za USB ključ. Iz tega razloga naj bi pri Applu stavili na USB-C priključke, med drugim tudi za polnjene računalnika.

Poleg novega MacBook Pro, ki naj bi še vedno bil na voljo v dveh različicah in sicer s 13 ter 15 palčnim zaslonom, pa se bo osvežila tudi ponudba prenosnikov MacBook. V tem trenutku je na voljo zgolj 12 palčni prenosnik in temu naj bi se pridružila še 13 palčna verzija. Očitno pri Applu ugotavljajo, da je 12 palčni zaslon za prenosnik premajhen.


Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku