Igre
24.02.2009 13:29
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja nova potezna strategija


Grafična podoba se precej razlikuje
od podobnih iger.

S strani razvijalca Stardock, ki je izdelal odlično potezno vesoljsko strategijo Galactic Civilizations in njeno nadaljevanje, med nas prihaja nova potezna strategija, imenovana Elemental: War of Magic. Dogajanje tokrat ne bo postavljeno v prihodnost, pač pa v domišljijski magični svet, v slogu iger Heroes of Migth and Magic in Master of Magic, ki so si jih avtorji postavili za zgled.

V igri bomo postavljeni v vlogo vladarja mladega, rastočega kraljestva, katerega vpliv bomo s pomočjo magije, vojske in tehnologije poskušali razširiti širom sveta. Vsa poanta igre pa vendarle ne bo v tem, da bi morali za zmago nujno sestaviti največjo in najmočnejšo vojsko, s katero bi v prah zmleli nasprotnika, pač pa bomo lahko do zmage prišli tudi z uspešnim zaključkom glavnega opravila, ki bo izviral iz zgodbe ali celo s pomočjo diplomatskih zavezništev.


Avtorji obljubljajo ogromna igralna
področja.

Igra bo po napovedih vsebovala dve rasi, vsako s šestimi različnimi frakcijami, kar skupno prinese dvanajst različnih civilizacij, od katerih bo imela vsaka svoje tehnološko drevo razvoja in magične uroke. V slogu najnovejših trendov bo igra poleg kampanje za enega igralca seveda vsebovala tudi večigralski način.
Dodaten bonus, ki bo vključen v igro pa je tehnološke narave. Igra bo namreč vsebovala tudi popolno podporo za 64-bitne operacijske sisteme in bo tako lahko v popolnosti izkoristila vse njihove prednosti, predvsem zmožnost naslavljanja večjih količin pomnilnika. To bo po besedah avtorjev prišlo še kako prav pri ogromnih igralnih področjih, ki bodo vključena v igro.

Izid javne beta verzije je napovedan za junij 2009, igra pa naj bi na prodajne police trgovin prišla februarja 2010.


Prijavi napako v članku