Računalništvo, telefonija
29.08.2015 21:53
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja najboljša Android ura?

Prihaja najboljša Android ura?
Prihaja najboljša Android ura?

Berlinski sejem IFA je tik pred vrati in ugibanja o novostih so v polnem teku. Kot kaže bo z veliko verjetnostjo predstavljena nova generacija pametne ure Motorola 360. Prvi model je vzbudil veliko zanimanja in pozitivnih kritik med drugim tudi zaradi lepe oblike. Pri Motoroli so oblikovali okroglo uro, ki na prvi pogled posreduje vtis povsem klasične ure vendar pa uporablja googlov operacijski sistem Android Wear. Kljub lepemu izgledu pa se ura ni mogla izogniti številnim kritikam na tako imenovano prazno gumo. Besedna zveza opisuje zaslon, ki se na spodnjem delu ure ne razteza do roba ampak se konča pred spodnjimi robovi in tako ustvari vtis prazne gume. Motorola je omenjeno rešitev uporabila kot altenrativo zaradi tankih robov okoli zaslona. Zmanjkalo je namreč prostora za nekatere izmed senzorjev.

Naslednja generacija ure naj bi se nahaja tik pred začetkom prodaje. Na spletu so se pojavile številne fotografije uporabnikov Moto 360 2, ki so jih radovedneži posneli v večjih mestih ZDA. Med drugim so se tako pojavile fotografije uporabnikov na ulicah Čikaga, kje ima Motorola tudi svoj sedež. Na prvi pogled se zdi, da se pri podjetju niso odločili za večje oblikovne spremembe. Tako kot so to storili pri Applu z Apple Watch, bo tudi Moto 360 2 odslej na voljo v dveh velikostih. S tem si pri Motoroli želijo postati konkurenčna alternativa za ženski del populacije. Prav tako bo možna zamenjava pasov in s tem personalizacije izgleda ure po lastnem okusu uporabnika.

Predhodni model je bil delež tudi kritik glede zaslona ozirma ostrine, ki ni bila konkurenčna v primerjavi z ostalimi ponudniki pametnih ur z operacijskim sistemom Android Wear. Z Moto 360 2 naj bi se omenjena težava rešila saj naj bi ponujala resolucijo 360 X 360 kar, odvisno od velikosti zaslona, naj bi izboljšalo kvaliteto zaslona.

Iz vidika tehničnih specifikacij naj bi se pri Motoroli odločili za 1.2 GHz procesor s 528MB RAM in 4GB prostora. Poleg BLuetoth 4.0 naj bi uporabnikom ponujala tudi možnost povezave preko Wi-Fi omrežja. Za daljšo vzdržljivost naj bi se povečala tudi kapaciteta baterije in sicer iz 320 mAh na 400 mAh.

Dokončne informacije bomo najverjetneje dobili že čez nekaj dni, ko se bo osrednje dogajanje v tehnološki industriji preselilo v Berlin.


Prijavi napako v članku