Prenosni računalniki
29.08.2012 09:05
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja MacBook Pro 13 z zaslonom Retina

Nove Applove prenosnike MacBook Pro lahko servisirajo izključno le za to pooblaščeni serviserji!
Nove Applove prenosnike MacBook Pro lahko servisirajo izključno le za to pooblaščeni serviserji!

Podjetje Apple je junija prestavilo prvi prenosnik MacBook Pro, opremljen z visokoločljivim zaslonom Retina. Ta je prinesel nove standarde na področju prenosnih računalnikov. Zaslon s 15-palčno oziroma z 38,1-centimetrsko diagonalo se namreč lahko pohvali z vrtoglavo ločljivostjo 2.880 x 1.800 točk in zavidljivo gostoto 220 slikovnih točk na palec.

Analitik Richard Shim iz podjetja NPD Display Research je na podlagi zbranih informacij s strani dobaviteljev zaslonov zatrdil, da bo Apple kmalu ponudil v prodajo nov model prenosnega računalnika MacBook Pro z zaslonom Retina. Šlo bo za prenosnik, ki bo za prikazovanje slik uporabljal zaslon Retina s 13-palčno oziroma 33-centimetrsko diagonalo. Ločljivost zaslona naj bi znašala kar 2.560 x 1.600 točk. To pomeni, da bo kar štirikrat višja od zdajšnjega prikazovalnika slik, ki dosega ločljivost le do 1.280 x 800 točk.

Zaslon Retina s 13-palčno diagonalo bo imel gostoto večjo od 220 slikovnih točk na palec. Ta naj bi bila primerljiva celo z zaslonom, s katerim je opremljen nov Applov tablični računalnik iPad (264 točk na palec). Za proizvodnjo novih zaslonov naj bi skrbela kar tri podjetja, in sicer Samsung, LG Display in Sharp. Apple naj bi namreč želel na trg sočasno pripeljati kar milijon prenosnih računalnikov MacBook Pro 13. Prodajne police trgovin naj bi ugledal že jeseni, o njegovi ceni in dobavljivosti pa je seveda še prezgodaj govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku