Računalništvo, telefonija
26.10.2010 12:55
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja ISIT 2010

Fakulteta za informacijske študije Novo mesto (FIŠ) med 10. in 12. novembrom pripravlja 2. mednarodno konferenco ISIT 2010, eno pomembnejših mednarodnih IKT konferenc v Sloveniji. Vzporedno s konferenco bo potekal gospodarski forum, ki ga Fakulteta za informacijske študije pripravlja skupaj z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine.
ISIT_2010_logo
ISIT_2010_logo

Na konferenci ISIT 2010 bodo predavali dr. Les Squires, soustanovitelj in predsednik podjetja World Jenny (ZDA), dr. Ingo Mierswa, izvršni direktor podjetja Rapid-I GmbH (Nemčija) in dr. Matjaž B. Jurič, vodja Cloud Computing in kompetenčnega centra za SOA (Slovenija). Glavne teme bodo socialni mediji, rudarjenje podatkov, inteligentne storitve, spletne tehnologije in poslovna informatika.

Vzporedno z ISIT 2010 bo tudi letos potekal gospodarski forum, ki ga FIŠ pripravlja z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine, namenjen pa je podjetnikom v regiji in širše. Tema letošnjega foruma bo pojav in uporaba odprtokodnih rešitev in tehnologij pri poslovanju, ki tudi za Slovenijo predstavlja pomemben konkurenčni potencial. Poleg predavanj pa bo regionalnim podjetnikom na voljo tudi individualno svetovanje dr. Lesa Squiresa. Podrobnejši program dogajanja si lahko preberete tukaj.

Lani se je konference ISIT 2009 udeležilo okoli 70 oseb iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Avstrije, Italije, Velike Britanije, Skandinavije, Pakistana in Združenih držav Amerike, tudi letos organizatorji pričakujejo veliko udeležbo.


Prijavi napako v članku