Računalništvo, telefonija
30.05.2010 14:42
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja eden pomembnejših računalniških sejmov – Computex

Computex bo tudi letos prinesel precej zanimivih produktov.
Computex bo tudi letos prinesel precej zanimivih produktov.

V prihajajočih dneh, natančneje od 1. do 5. junija, se bo v največjem tajvanskem mestu, Tajpeju, odvijal eden pomembnejših računalniških sejmov, poznan pod imenom Computex. Sejem, ki bo letos že 30. po vrsti, bo postregel s številnimi zanimivimi napravami iz sveta računalništva. Po napovedih bomo letos videli številne zanimive tablične računalnike, ki so zaradi Applovega iPada postali zelo popularni. Tako bomo lahko med drugim ugledali tablična računalnika podjetij Asustek Computer (ASUS) ter Micro-Star International (MSI), na katerih teče operacijski sistem Windows 7. Manjkali pa ne bodo niti tablični računalniki s konkurenčnim operacijskim sistemom Android.

Poleg tabličnih računalnikov bodo letos na sejmu pomembno vlogo igrale tudi številne druge prenosne naprave, kot so na primer mini in običajni prenosniki, elektronski bralniki ter mobilni telefoni. Od množice produktov, ki jih bomo videli na tem sejmu, pa velja omeniti tudi številne tridimenzionalne zaslonie ki dobivajo vedno več privržencev.

Letos bo na sejmu sodelovalo kar 1.715 proizvajalcev, kar nam da vedeti, da bo predstavljenih zelo veliko produktov. Za kupce najbolj pomembno pa je to, da bodo vsi ti produkti, glede na izkušnje iz preteklih let, naprodaj že kaj kmalu po sejmu oziroma vsaj do konca leta.


Prijavi napako v članku