Računalništvo, telefonija
17.10.2016 07:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja Chromebook za zahtevne uporabnike?

Prenosni računalnik HP Chromebook Pro naj bi se zlahka prikupil zahtevnejšim uporabnikom.
Prenosni računalnik HP Chromebook Pro naj bi se zlahka prikupil zahtevnejšim uporabnikom.

Verjetno ni več skrivnost, da prenosni računalniki Chromebook postajajo vse boljša alternativa prenosnikom, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10, in sicer predvsem na račun njihovega hitrega delovanja in nizke cene. Medtem ko ti vsaj doslej niso bili primerni za zahtevnejše uporabnike, se bo to kaj kmalu spremenilo. Pri podjetju HP namreč pripravljajo novi prenosni računalnik družine Chromebook, ki naj bi zlahka opravil tudi z najzahtevnejšimi nalogami.

Prenosni računalnik HP Chromebook Pro naj bi se zahtevnejšim uporabnikom prikupil na račun zmogljive strojne opreme in kakovostnega na dotik občutljivega zaslona, ki ga bo mogoče prosto vrteti za kot 360 stopinj. To pomeni, da ga bomo lahko uporabljali tako v vlogi običajnega prenosnika kot tabličnega računalnika. Za prikaz slik bo na voljo kar 12,3-palčni (31,2-centimetrski) zaslon ločljivosti 2.400 x 1.600 slikovnih točk, medtem ko ohišje v debelino ne bo merilo več kot 1,4 centimetra. Za hitro delovanje mobilnih aplikacij za operacijski sistem Chrome OS in spletnih aplikacij bo poskrbel šestjedrni procesor ARM frekvence dveh gigahercev, medtem ko bo vgrajena baterija zagotovila do 10 ur avtonomije delovanja.

Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo za prenosni računalnik HP Chromebook Pro v Združenih državah Amerike potrebno odšteti le okoli preračunanih 455 evrov, v Evropi pa po vsej verjetnosti okoli 500 evrov. Podjetje HP naj bi novost javnosti razkrilo še pred koncem novembra.


Prijavi napako v članku