Telefoni
30.07.2016 21:12
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Samsungu so testirali vzdržljivost baterij lastnih in konkurenčnih pametnih telefonov in pri tem jasno prikazali, da je najboljši v kategoriji iPhone

»Naša« mobilnika Galaxy S7 in S7 Edge bo gnal drugačen procesor kot čez lužo
»Naša« mobilnika Galaxy S7 in S7 Edge bo gnal drugačen procesor kot čez lužo

V stilu testov energijske požrešnosti brskalnikov, so se pri Samsungu lotili testiranja vzdržljivosti baterij na nekaterih najbolje prodajanih pametnih telefonih v tem trenutku. Na testiranju so se znašli LG G5, HTC 10, Huawei P9, iPhone 6S, Sony Xperia X, Galaxy S7 in Galaxy S7 Edge. Zmagovalca sta seveda bila oba modela Galaxy. Kako pa bi lahko bilo drugače saj je testiranje opravljal kar sam Samsung in video posnetek uporabil v namen trženja obeh modelov pametnih telefonov.

Prvi, kateremu se je spraznila baterija je bil LG G5. Slednji je zdržal samo 6 ur in 32 minut. Naslednji na vrsti je bila nova Sony Xperia X, ki je prenehala delovati po 7 urah in 16 minutah. Točno osem ur je zdržal HTC 10. Na koncu so tako ostali samo še trije in sicer iPhone 6S ter oba modela Galaxy S7.

Po osmih urah in 14 minutah se je spraznila baterija na iPhonu 6S. Temu je presenetljivo sledil Galaxy S7 Edge, ki je zdržal 10 ur in 30 minut. Zmagovalec testa je z 10 urami in 59 minut Galaxy S7. Rezultat je, kot predhodno omenjeno, presenetil in to iz večih razlogov. Kot prvo bi pričakovali, da bo Galaxy S7 Edge zdržal najdlje saj ima tudi največjo baterijo. Ena izmed prednosti uporabe pametnih telefonov z večjim zaslonom je ravno daljša avtonomija. Kot drugo pa se je ponovno zelo dobro izkazal iPhone 6S. Kljub temu, da je pristal na tretjem mestu je prehitel vse ostale konkurence, ki imajo mnogo večje baterije. Npr. HTC 10 ima baterijo z 3000 mAh medtem, ko uporablja iPhone 6S baterijo z zgolj 1715 mAh. S tem je test dejansko hvalospev Applu saj se je znova dokazalo kako varčen je iOS v primerjavi s pametnimi telefoni na platformi Android.

Največjo slabost pa so pri Samsungu razkrili s tem, ko v test niso vključili iPhone 6S Plus. Nenazadnje imata Galaxy S7 Edge in iPhone 6S Plus enaka 5,5 palčna zaslona s to razliko, da ima iPhone 6S Plus baterijo velikosti 2750 mAh in s tem za 144 ur daljši tako imenovani Stand By čas od iPhone 6S. Kar tudi pomeni, da bi po vsej verjetnosti iPhone 6S Plus bil zmagovalec samsungovega testa zato ne preseneča, da ga ni bilo med predstavljenimi modeli. Ali pa je bil in so pri Samsungu zaradi tega test bili prisiljeni prirediti.


Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku