Računalništvo, telefonija
06.07.2017 11:50
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Samsungu razmišljajo o Galaxy S8 Mini?

Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 se pričakuje veliko!
Od pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8 se pričakuje veliko!

Nič kaj prijetno ni za uporabnike, ki bi si želeli uporabljati manjše pametne telefone. Večina ponudbe je pri telefonih z manjšim zaslonom omejena na vstopne modele. Redki proizvajalci ponujajo majhne pametne telefone z boljšimi tehničnimi specifikacijami. Zato je toliko bolj razveseljiva novica, da naj bi pri Samsungu razvijali manjšo različico trenutne generacije Galaxy S8.

Pametni telefon naj bi pri tehničnih specifikacijah bil podoben večjima modeloma, ki sta že v prodaji. Z eno razliko, ki se nanaša na procesor. Namesto Snapdragon 835 naj bi se pri Galaxy S8 Mini uporabljal Snapdragon 821. Slednje bo mogoče za koga predstavljalo razlog, da se za nakup telefona ne odloči vendar pa bi takšna odločitev bila krivična. LG-jev najzmogljivejši pametni telefon LG G6 ima prav tako Snapdragon 821 in lahko ste prepričani, da razlik med delovanjem LG G6 in Galaxy S8 ne boste opazili. Slabši procesor v primeru Galaxy S8 Mini poganja manjši zaslon kar bi lahko bil tudi razlog zakaj so se pri Samsungu odločili za Snapdragon 821. Na voljo naj bi bil 5,3 palčni zaslon kar je bistveno manj od 5,8 in 6,2 palčnih zaslonov pri modelih Galaxy S8 in S8+. Velikost ohišja naj bi pri tem ustrezala telefonom, ki danes ponujajo 4,7 palčni zaslon oziroma iPhone 7.

Z izjemo procesorja naj bi Mini ponujal vse kar imata danes večja modela Galaxy S8. To pomeni 4GB RAM, 12MP kamera na hrbtni strani in obstoječo tehnologijo prepoznavanja oči z namenom odklepanja pametnega telefona. Pričakovano je tudi, da bo velikost internega spomina znašala 32GB kar pomeni, da je dodatno ukvarjanje z microSD kartico obvezno.

V primeru, da se pri Samsungu odločijo za omenjeni korak bodo na trgu med redkimi podjetji s konkurenčn ponudbo manjšega pametnega telefona. Slednje velja seveda za platformo Android saj pri Applu ponujajo iPhone 7 s 4,7 palčnim zaslonom in celo iPhone SE s 4 palčnim zaslonom.


Prijavi napako v članku