Telefoni
29.01.2017 19:48
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pri Microsoftu naj bi z očali Hololens ciljali na zaposlene na gradbiščih

Microsoft HoloLens prinesel revolucijo na delovna mesta
Microsoft HoloLens prinesel revolucijo na delovna mesta

Ni skrivnost, da pri Microsoftu z očali za virtualno resničnost Hololens v prvi vrsti ciljajo na poslovni trg. Hololens naj bi tako za marsikaterega delavca predstavljal orodje, s katerim si lahko olajša in izboljša delovni proces. Kot kažejo zadnje informacije, se Microsoft pri tem osredotoča na zaposlene na gradbiščih. Brez dvoma zahtevno in specifično delovno okolje bi lahko s pomočjo očal postalo prvo, ki bi resnično pridobilo z obogateno resničnostjo. Med drugim se omenja možnost sodelovanja zaposlenih, ki se nahajajo na gradbišču in tistih izven njega. To pomeni, da bi lahko določeno težavo reševali skupaj in bi s pomočjo očal Hololens imeli natančno predstavo, kje se težava sploh nahaja.

Pri Microsoftu se prodaje očal za obogateno resničnost lotevajo postopoma in zelo previdno, saj ne želijo iti po stopinjah Googla, ki je s svojimi očali Google Glass naredil veliko napako. Google je namreč svojo rešitev najprej predstavil običajnim uporabnikom in na ta način sprožil val ogorčenja. Glavni razlog je bila kamera, s katero so lahko uporabniki snemali video posnetke brez vednosti ljudi v neposredni okolici. Posmeh so si očala prislužila tudi zaradi neprimerne oblike.

Hololens pa do sedaj ni bil deležen večjih kritik. Lani so pri Microsoftu dovolili prodajo razvijalcem aplikacij in sedaj se postopoma pripravljajo na prosto prodajo. Kdaj točno se bo prodaja začela, je v tem trenutku še neznano.Prijavi napako v članku