Računalništvo, telefonija
26.01.2017 09:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preverite, zakaj se splača nakup prenosnikov Chromebook

Vsi letošnji osebni računalniki Chromebook bodo podpirali apliakcije za mobilni operacijski sistem Android.
Vsi letošnji osebni računalniki Chromebook bodo podpirali apliakcije za mobilni operacijski sistem Android.

Prenosni računalniki Chromebook z mobilnim Googlovim operacijskim sistemom Chrome OS so med uporabniki širom sveta iz dneva v dan bolj cenjeni in priljubljeni. Ti namreč za relativno malo denarja ponujajo veliko, primerni pa so tudi za zahtevnejše uporabnike, ki pretežno uporabljajo spletne storitve. Zaradi tega ne preseneča, da vodilna računalniška podjetja pripravljajo nove modele prenosnikov Chromebook kot za stavo, letošnji modeli pa bodo še bolj zanimivi.

Vsi prenosni računalniki Chromebook izdelani v letošnjem letu bodo namreč privzeto podpirali mobilne aplikacije, ki so bile pripravljene za mobilni operacijski sistem Android. S tem se je dejansko dodana vrednost za uporabnike znatno povečala, saj bodo ti pri svojem delu lahko posegali po več kot milijon aplikacijah, ki so na voljo na spletni platformi Play Store. Ta novost bo dodatno prednost kakopak prinesla predvsem tistim, ki razpolagajo z namiznimi in prenosnimi računalniki Chromebook z visokoločljivimi zasloni, ki so občutljivi na dotik. Ti bodo namreč z mobilnim aplikacijami lahko uporabljali tako, kot to počno na tabličnih računalnikih.

Danes na trgu sicer že najdemo nekaj prenosnih računalnikov, ki podpirajo mobilne apliakcije, ki so bile pripravljene za mobilni operacijski sistem Android. Med njimi najdemo osebne računalnike, kot so Asus Chromebook Flip, Acer Chromebook R11/C738T in Google Chromebook Pixel (2015). V teku letošnjega leta pa bo takih računalniških sistemov skupno več kot 60. V primeru velikega povpraševanja pa bi lahko bilo modelov osebnih računalnikov Chromebook še precej več.

Čeprav je slovenski trg za vodilne proizvajalce osebnih računalnikov relativno majhen, upajmo, da bodo novi namizni računalniki in prenosniki družine Chromebook na voljo tudi pri nas. V najslabšem primeru pa jih bomo seveda kupili preko svetovnega spleta.


Prijavi napako v članku