Računalništvo, telefonija
14.10.2016 14:11

Deli z drugimi:

Share

Preverite, kako z igro Pokemon Go do daljšega življenja!

Večje število korakov dnevno vodi do daljšega in bolj kakovostnega življenja!
Večje število korakov dnevno vodi do daljšega in bolj kakovostnega življenja!

Čeprav je priljubljena mobilna igra Pokemon Go začela izgubljati privržence, so mnogi še vedno navdušeni nad igro, ki združuje elemente dve desetletji stare franšize in navidezne resničnosti. Zato ne preseneča, da na milijone uporabnikov še vedno po resničnih lokacijah išče in lovi digitalne like. Če to počnemo pravilno, si lahko z igro Pokemon Go podaljšamo življenje za povprečno 41,4 dni.

Da si lahko z igro Pokemon Go podaljšamo življenje je pokazala študija, ki so jo opravili raziskovalci družbe Microsoft in stanfordske univerze. Študija je bila izvedena na 32 tisoč prostovoljcih v obdobju treh mesecev, pri čemer so vsi prostovoljci nosili Microsoftovo fitnes zapestnico Bend. Kot je bilo mogoče pričakovati, se je aktivnost uporabnikov z igro Pokemon Go povečala za skoraj četrtino, saj so udeleženci v povprečju dnevno naredili skoraj 1.500 korakov več kot pred igranjem igre. Za daljše življenje pa se bo treba še nekoliko bolj potruditi, saj znanstveniki zatrjujejo, da če dnevno opravimo med 15.000 in 49.000 koraki več, nam to lahko življenje podaljša za povprečno 41,4 dni.

Na žalost pa lahko ima igra tudi negativni vpliv na vsakdanje življenje igričarjev, če je ne uporabljamo pravilno oziroma z glavo. To zajema od odkrivanja mrtvih ljudi do lovljenja pokemonov na povsem neobičajnih oziroma neprimernih mestih. Kaj vse se vam lahko zgodi pri nepravilni uporabi mobilne igre Pokemon Go, pa si oglejte na spletni povezavi bit.ly/Pokemon-Go-Nevarnosti.


Prijavi napako v članku