Telefoni
07.04.2021 07:55

Deli z drugimi:

Share

Preverite, kaj se bo zgodilo s posodobitvami naprav ob LG-jevem odhodu iz mobilne telefonije

LG se tudi uradno poslavlja od mobilne telefonije. Četudi to pomeni, da ne bomo več videli novih LG naprav, to še ne pomeni, da bo LG popolnoma zapustil obstoječe uporabnike. Vsaj za zdaj ne ...

LG je v sporočilu za javnost razložil, da bodo trenutno še aktualni telefoni dobivali posodobitve programske opreme in da se bodo posodobitve razlikovale po regijah.

Glede na LG-jeve podatke je posodobitev Android 11 za določene modele že v teku, kot je že bilo naznanjeno. Nekateri LG telefoni bodo tudi dobili še Android 12, je pa nadaljnji razvoj in gibanje operacijskega sistema v največji meri odvisen od Googlove distribucije, kvalitete delovanja naprav in produktne stabilnosti.

LG je med drugim tudi potrdil, da bo nadaljeval z varnostnimi posodobitvami telefonov, vendar pa je opozoril, da se lahko politika na tem področju v hipu spremeni.

LG-jevi načrti visijo v zraku

Obstaja torej možnost, da boste uporabniki LG Velveta ali Winga dobili Android 12 posodobitev, vendar v to ne morete biti povsem prepričani. Glede na to, da se LG-jeva mobilna divizija močno spreminja oz. je v fazi tranzicije, ne bomo niti malo presenečeni, če bodo katere od obljubljenih posodobitev zamujale, ali pa jih na koncu sploh ne bo. Poleg tega pa velja spomniti še to, da LG nima ravno dobrih ocen, ko govorimo o točnosti posodobitev.

Po navadi smo bili navajeni, da so LG-jevi telefoni dobili posodobitev mesece po tem, ko so ostali že bili deležni novosti. Zdaj, glede na aktualno dogajanje, pa lahko to negotovost pričakujemo še bolj pogosto.

Ko je LG-jev predstavnik za odnose z javnostmi, Ken Hong, govoril z novinarjem portala Android Authority, je bilo jasno, da načrti niso točno določeni: “Da, Android posodobitve bodo dobili določeni telefoni na določenih trgih, čeprav težko rečem, kateri trgi bodo deležni česa“.

Vas zanima več iz te teme?
pametni telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava

, ,
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več