Facebook
11.10.2011 13:16
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pretepel ženo, ker ni kliknila na gumb “Všeč mi je”

So uporabniki Facebooka agresivni?
So uporabniki Facebooka agresivni?

Raziskovalci iz tajvanske univerze Kaohsiung Medical University so pred časom prišli do spoznanja, da so strastni uporabniki družabnih omrežij bolj nagnjeni k agresivnemu obnašanju od ostalih računalničarjev. To »domnevo« je pred kratkim potrdil primer, ki ga je obravnavala teksaška policija. Možakar je namreč ženo, s katero sta živela ločeno življenje, pretepel zgolj zato, ker ni kliknila na gumb “Všeč mi je“.

Vse se je pričelo s tem, ko je Američan na svoj Facebook profil objavil opomnik o obletnici smrti njegove matere. Vsi njegovi prijatelji so vneto klikali na gumb “Všeč mi je” in izkazovali globoko žalovanje. Možakar je pri pregledu opomnika opazil, da njegova žena ni niti oddala komentarja niti kliknila na gumb “Všeč mi je”. To je možakarja nadvse razjezilo, saj bi morala biti njegova žena prva, ki mu bi morala izkazovati žalovanje.

Ker se žena na opomnik več dni ni odzvala, se je možakar odločil, da bo »pravico« vzel v svoje roke. Ženo je namreč pošteno pretepel in ji povzročil hude telesne poškodbe. Ognjeni uporabnik družbenega omrežja ima, poleg agresivnega vedenja, še zelo bujno domišljijo. Policiji je namreč izjavil, da se je žena kar sama udarila v obraz. Ta možakarju seveda ni verjela, in ga je nemudoma pospravila za rešetke. O tem, kakšno krivico je žena storila s tem, ko ni kliknila na gumb “Všeč mi je”, bo seveda odločalo pristojno sodišče.


Prijavi napako v članku