Telefoni
15.05.2013 08:05

Deli z drugimi:

Share

Prestižna Nokia Lumia 925 iz aluminija

Podjetje Nokia je najavilo pametni mobilni telefon Lumia 925, ki je pisan na kožo poslovnežem in petičnežem, saj je opremljen s kakovostnim ohišjem iz aluminija. Novost bo v Evropi naprodaj že junija, zanj pa bo potrebno odšteti okoli 470 evrov.
Za kovinski mobilik Nokia Lumia 925 se bodo ogreli predvsem poslovneži in petičneži!
Za kovinski mobilik Nokia Lumia 925 se bodo ogreli predvsem poslovneži in petičneži!

Podjetje Nokia se z izjemnimi izdelki znova postavlja na noge, saj je takoj po predstavitvi supermobilnika Lumia 928 (http://goo.gl/qVyNJ) najavilo še prihod prestižnega pametnega mobilnega telefona Lumia 925, ki je pisan na kožo poslovnežem in petičnežem. Novi poslovni mobilnik finskega giganta je namreč opremljen s kakovostnim ohišjem iz aluminija, ki vizualno deluje precej bolje od cenenih plastičnih ohišji, ki smo jih sicer vajeni pri mobilnikih družine Lumia. Ker so inženirji podjetja Nokia ohišje novosti povezali z anteno, je sprejem mobilnega signala vsaj za razred boljši kot pri konkurenčnih rešitvah.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Nokia Lumia 925 je dovolj zmogljiva, da nas ne bo pustila na cedilu niti pri najzahtevnejših opravilih. Oblikovno všečno aluminijasto ohišje namreč nudi »zavetje« 2-jedrnemu procesorju Snapdragon frekvence 1,5 gigaherca, gigabajtu sistemskega pomnilnika, vgrajenemu pomnilniku s 16 gigabajti prostora in bateriji zmogljivosti 2.000 miliamper ur. Za prikaz kakovostnih slik pa je na voljo zaslon s 4,5-palčno (11,4-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.280 × 768 slikovnih točk, ki je pred praskami in udarci zaščiten s steklom Gorilla Glass 2.

Pri mobilniku Nokia Lumia 925 nas bo navdušil tudi digitalni fotoaparat ločljivosti 8,7 milijona točk, saj lahko z njim zajamemo do 10 posnetkov hkrati in videoposnetke v ločljivosti 1080p s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo. Fotoaparat je za nameček opremljen še z optičnim stabilizatorjem, sistemom samodejne izostritve in dvema bliskavicama LED, spletnim konferencam pa je kos sprednja spletna kamera ločljivosti 1,2 milijona točk.

Poslovni pametni mobilni telefon Nokia Lumia 925 bo na voljo v beli, črni, rumeni in rdeči barvi ter bo ponujal možnost brezžičnega polnjenja. V Evropi bo novinec na voljo junija, zanj pa bo potrebno odšteti okoli 470 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku