Operacijski sistemi
21.06.2016 21:21
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Preprost razlog zakaj je nakup applovih naprav pametnejša odločitev od nakupa Androida

Novi iPad Pro je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, ki zaradi narave dela potrebujejo kompaktnejši tablični računalnik.
Novi iPad Pro je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, ki zaradi narave dela potrebujejo kompaktnejši tablični računalnik.

Applovi uporabniki se lahko z nakupom katerekoli naprave podjetja Apple veselijo večletnih posodobitev operacijskega sistema. S tem imajo napravo, ki je na najnovejšem standardu več let po nakupu oziroma, kot je zdaj v primeru iOS 10, 4 leta. Prav ste slišali privrženci Androidov. Applovi uporabniki pametnih telefonov iz leta 2012 bodo lahko uživali ob najnovejšem operacijskem sistemu iOS 10. To je tudi eden izmed razlogov zakaj applove pametne naprave lahko stanejo več od konkurence. Za razliko od pametnih naprav na operacijskem sistemu Android, ki večinoma ne delujejo niti na trenutno aktualni verziji Marshmallow in so s tem kmalu po nakupu zastarele, lahko še uporabniki iPhone 5 pametnega telefona to jesen pričakujejo posodobitev na iOS 10.

Enako kot za pametne telefone iPhone, velja tudi za tablice iPad. Trenutno lahko vse, z izjemo prvega modela iPad iz leta 2010, uporabljajo aktualni iOS 9 vendar pa se to z iOS 10 spreminja. Kot so predstavili pri Applu bo posodobitev na iOS 10 na voljo zgolj od tablice iPad 4 naprej. Tablica je bila predstavljena konec leta 2012. Na prvi pogled takšna odločitev ni nič drugačna kot v primeru pametnih telefonov iPhone vendar pa to pomeni, da kar 40 odstotkov vseh tablic iPad ne bo prejelo posodobitve. Uporabniki modelov iPad 2 in 3 ter iPad Mini prve generacije boste tako prisiljeni k uporabi obstoječega iOS 9. Glede na to, da se tablice ne menjavajo tako hitro kot pametni telefoni je delež tistih, ki več ne bodo posodobljene temu primerno večji. Za marsikoga to ne bo problem. Za tiste, ki pa tablico iPad redno uporabljate in si želite vseh prednosti novega iOS 10 operacijskega sistema, pa bo potrebno poseči po novi generaciji iPad Pro.


Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku